Quantcast

Antik Sat bude mít Eurosport HD od albánské platformy DigitAlb

| redakce | tisk

DOPLNĚNO - Panevropský sportovní kanál Eurosport HD a její druhý kanál Eurosport 2 HD a Discovery Showcase HD budou zákazníkům chystané platformy Antik Sat dostupné z kapacity albánské placené televize DigitAlb.

Právě na kapacitě DigitAlb byly zřízeny virtuální programové pozice pro Eurosport HD a Eurosport 2 HD s anglickým, bulharským a českým komentářem. Podobně i pro Discovery Showcase HD (dostupná anglická a česká audio verze).

Vytvoření virtuální pozice pro tyto kanály bylo zřejmě nutností - DigitAlb totiž používá rovněž systém podmíněného přístupu Conax, stejně jako chystaná platforma Antik Sat. Navíc je shodné i CAID systému - 0B00.

Dohodu o simulcryptu s DigitAlb patrně zajistila společnost TAG (Telekom Austria Group). Právě bulharský komentář u HD kanálů Eurosportu slouží pro její platformu Mtel, která se rovněž vysílá na satelitu Eutelsat 16A na pozici 16°E.

technické parametry - Eurosport HD, Eurosport 2 HD:

• Eutelsat 16A (16°E), freq. 10,888 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/5, DVB-S2/8PSK, CA Conax

Sdílení programů ve formě simulcryptu pomáhá operátorům snížit náklady za distribuci stejných programů, které se liší jen kódovacím systémem. Virtuální pozice řeší případ shodného CAID a výhodou je, že operátor může na virtuálech vysílat odlišnou podobu EPG, která bude vyhovovat potřebám operátora.





Reklama




Vybrané články