Quantcast

Zastavme vymírání, nabádá dokument, který v prosinci ohromí svět

| redakce | tisk

Datum 2. 12. 2015 si do diářů napíší všichni, které zajímá osud planety Země. Právě v tento den odvysílá stanice Discovery Channel po celém světě snímek RACING EXTINCTION (Zastavme vymírání).

Podle vědců může do konce století vymizet z povrchu zemského polovina všech existujících druhů - a to v přímém důsledku činnosti člověka. Je možné, že by lidé způsobili, že nás poprvé od vyhynutí dinosaurů čeká masivní vymírání druhů? Dokument RACING EXTINCTION předkládá i jinou otázku: jak tomu zabránit?

Zastavme vymírání, nabádá dokument, který v prosinci ohromí svět
▲ Zastavme vymírání, nabádá dokument, který v prosinci ohromí svět

Pro natáčení převratného dokumentárního filmu RACING EXTINCTION sestavil režisér Louie Psihoyos a skupina, která natočila oscarový dokument Zátoka (The Cove), tým umělců a aktivistů, kteří se vydávají na tajnou misi s cílem odhalit skrytý svět ohrožených druhů a ukázat snahy o jejich záchranu před vymřením. Na celém světě tajně pronikají na nejnebezpečnější černé trhy a pomocí špičkové techniky dokumentují spojení mezi emisemi oxidu uhličitého a vymíráním druhů. Dokument odhaluje šokující, dosud nevídané scény, které mohou skutečně změnit náš pohled na svět. RACING EXTINCTION bude katalyzátorem širší a dlouhodobější kampaně. Ta by měla sjednotit lidi ve společném úsilí o omezení emisí oxidu uhličitého a zabránění mizení živočišných a rostlinných druhů.

Cílem našeho projektu je nabídnout tento film co největšímu počtu diváků a inspirovat je k akci - což je velmi ambiciózní, ale věřím, že to náš tým díky celosvětovému vlivu a dosahu kanálu Discovery dokáže,“ doufá režisér Louie Psihoyos. „Jsem nadšený ze spolupráce se všemi, kdo se na projektu podílí - je to sen tvůrce dokumentárních filmů.“

Zastavme vymírání, nabádá dokument, který v prosinci ohromí svět
▲ Zastavme vymírání, nabádá dokument, který v prosinci ohromí svět

Poselství filmu Louie Psihoyose RACING EXTINCTION je zásadní pro naše přežití,“ říká John Hoffman, výkonný viceprezident pro dokumentární a speciální tvorbu kanálu Discovery. „Každý člověk na Zemi by měl tento film vidět.“

Vysílání filmu RACING EXTINCTION v jednom okamžiku na celém světě je splněný sen. Celý svět se dozví o této problematice najednou a bude moci spolupracovat na ozdravění oceánů a celé planety,“ věří Dieter Paulmann, výkonný producent a zakladatel nadace Okeanos - Nadace pro moře.

Discovery Channel odvysílá RACING EXTINCTION v celosvětové premiéře dne 2. prosince 2015 - čeští a slovenští diváci ho uvidí ve 21:00.

zdroj: Discovery





Reklama




Vybrané články