Quantcast

Šéfredaktorkou Radia Wave bude Iva Jonášová

| redakce | tisk

Radio Wave povede od 1. prosince jako šéfredaktorka Iva Jonášová. Stanice pro mladě smýšlející posluchače bude sázet především na kreativní a multimediální projekty, eventy a podporu progresivních hudebních formátů a kapel.

Iva Jonášová má zkušenosti z působení v Českém rozhlase i České televizi, věnuje se také vysílání komunitních rádií a vývoji nových formátů.

Radio Wave čeká v roce 2016 řada událostí a programových novinek. Už 16. ledna oslavíme deset let jeho existence na velkolepé party v pražské MeetFactory. Na jaře otevřeme nové vysílací studio na Vinohradské třídě, kde budou moderátoři v přímém kontaktu s veřejností. Věnovat se budeme nadále podpoře české hudební scény prostřednictvím koncertní série Live Sessions a talentových soutěží Startér a Czeching. Naší ambicí je také větší účast Radia Wave na významných hudebních festivalech a participovat budeme rovněž na projektu Českého rozhlasu "Karel je king!", který bude ve vysílání originální formou propojovat historii se současností,“ uvedla Iva Jonášová.

Nová šéfredaktorka Radia Wave vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Působila jako autorka pořadů, dramaturgyně, režisérka, moderátorka a redaktorka na různých stanicích Českého rozhlasu (Český rozhlas 6, Leonardo, Vltava, Online, Praha, Regina) a v České televizi (pořady Paskvil, Kosmopolis, kult_off, Před půlnocí).

Šéfredaktorkou Radia Wave bude Iva Jonášová
▲ Šéfredaktorkou Radia Wave bude Iva Jonášová

Věřím, že Radio Wave díky změně na šéfredaktorském postu přinese mladému publiku kreativní programovou nabídku. Iva Jonášová v roce 2014 nastoupila v Českém rozhlase na pozici dramaturgyně nových formátů, kde se věnovala zejména vývoji nových formátů a projektů pro mladou generaci. Od roku 2014 vede rozhlasový projekt Czeching, zaměřený na vývoz současné české nemainstreamové hudby do zahraničí. Využít může i své zkušenosti z komunitní scény. Dosavadnímu šéfredaktorovi Tomáši Turkovi bych pak chtěl poděkovat za jeho práci pro Radio Wave i pro celý Český rozhlas,“ uvedl náměstek pro program a vysílání René Zavoral.

Iva Jonášová je spoluzakladatelkou obecně prospěšné společnosti StreetCulture, o. p. s. Zabývá se problematikou a vysíláním komunitních rádií a vývojem nových rádiových formátů. Působí dále jako lektorka Rozhlasové dílny StreetCulture a vyučuje audiotvorbu na Vyšší odborné škole publicistiky v Praze. Je členkou poroty a Rady ceny Vinyla a dalších porot hudebních cen. Spoluorganizuje také talentovou hudební soutěž 1B2P a spolupracuje s showcaseovým festivalem a konferencí Czech Music Crossroads.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články