Quantcast

Ázerbájdžánský sportovní kanál Idman TV HD volně na 46E

| redakce | tisk

V Ázerbájdžánu startují další plánované kanály ve vysokém rozlišení. Satelitním divákům této země jsou dostupné bez jakýchkoliv poplatků. Na družici Azerspace 1 (46°E) bylo spuštěno nekódované vysílání sportovní stanice Idman HD.

Příjem programu je v České republice poměrně komplikovaný s ohledem na použitý svazek transpondéru, který je nasměrován do zemí Střední Asie. Příjem v Česku je možný s parabolami o průměru kolem 200 cm. Příznivější jsou podmínky na Slovensku, kde by měla postačovat parabola menších rozměrů.

Ázerbájdžánský sportovní kanál Idman TV HD volně na 46E
▲ Ázerbájdžánský sportovní kanál Idman TV HD volně na 46E

Idman HD vysílá v rámci veřejnoprávního paketu Teleradio na kmitočtu 11,175 GHz, pol. H. Verze programu Idman TV v HD rozlišení existuje od 1.1.2009. Stanice vysílá fotbalové přenosy (národní ligu, stejně tak i evropské - anglickou, španělskou, italskou), dále sportovní přenosy z volejbalu, basketbalu, atletiku či boxu. Vedle sportovních přenosů vysílá Idman TV také sportovní zpravodajství a magazíny.

Dodejme, že v září 2015 ázerbájdžánský regulátor NSTR vydal celoplošným programů licence pro vysílání v HD rozlišení. CBC Sport byl prvním z kanálů, který odstartoval již 2. listopadu. Dalším kanálem je zmíněný Idman HD, který odstartoval nyní. Již brzy odstartuje také stanice AzTV 1 HD.

technické parametry - Idman HD:

• Azerspace 1 (46°E), freq. 11,175 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

Program Idman HD se vysílá v rozlišení 1920x1080 v MPEG-4 s video bit ratem cca 6,69 Mbit/s a stereo MPEG zvukem v kvalitě 256 kbit/s.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články