Quantcast

Průzkum: Obliba JOJ Cinema v ČR strmě roste

| redakce | tisk

Filmový kanál JOJ Cinema, který včera oslavil půl roku od vstupu na televizní trh, se za krátkou dobu své existence etabloval jako jedna z nejdynamičtěji rostoucích stanic z hlediska sledovanosti.

Podle údajů mediální společnosti AXOCOM, která je výhradním distributorem JOJ Cinema pro český trh, se JOJ Cinema u dotazovaných operátorů pokaždé umístila mezi 20 nejsledovanějšími kanály. Prudký nárůst obliby zaznamenává zejména v posledních měsících. „Data od vybraných operátorů ukazují, že JOJ Cinema dokázala za pouhý půlrok překonat řadu tematicky obdobně zaměřených kanálů, které jsou na trhu mnohem déle,“ říká ředitelka AXOCOM Erika Luzsicza.

Podle našich analýz se na strmém nárůstu obliby podílí zejména velký počet filmových premiér, kvalitní žánrový mix programové skladby a z nezanedbatelné míry také dostupnost kanálu v HD i v SD verzi,“ dodává Luzsicza.

Pro generálního ředitele JOJ Group Marcela Gregu je úspěch JOJ Cinema potvrzením úspěšně stanovené strategie. „Odkládali jsme vstup do segmentu placené televize na dobu, kdy budeme mít k dispozici skutečnou konkurenční výhodu, což je v případě JOJ Cinema jednoznačně kvalita obsahu, navíc nepřerušovaného reklamou v průběhu filmu,“ říká Grega. „Spuštění nového kanálu je vždy složitý proces a ne vždy je z toho takový úspěch, zejména v počátečním období.“

Prosincová nabídka JOJ Cinema zahrnuje například gastronomickou lahůdku Láska na kari s Helen Mirren (21. prosince), temný thriller John Wick s Keanu Reevesem (24. prosince) a zejména třemi Oscary oceněné drama 12 let v řetězech (29. prosince, česká a slovenská premiéra). V lednu přijdou na řadu například Královna zahradnice (5. ledna) v režii dosud především herecké hvězdy Alana Rickmana, drama Resistance (12. ledna) zobrazující alternativní realitu po nacistické invazi do Británie, dech beroucí 3096 dní: Příběh Nataschi Kampuschové (19. ledna) či film měsíce The Good Lie (26. ledna) s Reese Witherspoon v hlavní roli.





Reklama




Vybrané články