Quantcast

Studio Kamarád slaví 35 let od prvního vydání

| redakce | tisk

Začátkem roku 2016 si připomeneme významné výročí od odvysílání prvního vysílání dětského pořadu Studio Kamarád. Na televizních obrazovkách se Studio Kamarád objevilo před 35 let - přesně 4. ledna 1981.

A právě 35. výročí od vysílání prvního Studia Kamarád připomene dětský kanál České televize (ČT) Déčko (ČT:D). Již na Nový rok 1.1.2016 v 7:30 hodin odvysílá speciální vydání Studia Kamarád, kterým divákům připomene historii dětského pořadu. Jůheláci se střídali s Myšmajdou a Myšákem a také s blechami a červotočem Emilem. Studio Kamarád uváděla vedle Jiřího Chalupy také třeba Štěpánka Haničincová a další herci a herečky.

Studio Kamarád slaví 35 let od prvního vydání
▲ Studio Kamarád slaví 35 let od prvního vydání

Podobně jako dnes i tehdy se ve Studiu Kamarád střídaly pohádky, příběhy a písničky. Díky stroji času ČT představí ukázky nejenom ze starých Studií Kamarád ale také třeba ukázku z pohádky Kačenka a Zlatovlásek, která se vysílala v onom prvním vydání. Dále se mohou diváci těšit na nejhezčí scény ze starých kabaretů.

Celým vzpomínáním s plyšáky z Kouzelného paloučku bude provázet Jiří Chalupa. Pořad bude zakončen narozeninovou písničkou a pohádkou O princezně Solimánské. Novoroční Studio Kamarád (1.1.2016 v 7:30 hodin na ČT:D) bude tentokrát nejenom pro děti ale i pro dospělé, kteří si mohou zavzpomínat na dnes již kultovní dětský pořad.

Pod názvem Studio Kamarád se pásmo pořadů pro děti vysílalo v 80. letech minulého století. Po roce 1989 prošel pořad řadou změn a názvů (Studio Rosa, Pohádková půda, Hřiště 7). K názvu Studio Kamarád se televize vrátila až začátkem ledna 2011. Tedy před pěti lety.

zdroj: foto: ČT





Reklama




Vybrané články