Quantcast

Netflix konečně v Česku i na Slovensku

| redakce | tiskobrázek k článku: Netflix konečně v Česku i na Slovensku

Internetová televizní služba je nyní dostupná v dalších zemích. Provozovatel služby na veletrhu CES 2016 oznámil rozšíření Netflixu do 130 nových zemí, včetně České republiky a Slovenska. Služba je nyní poskytována v celkem 190 zemích.

"Dnes jsme svědky zrození nové globální internetové televizní sítě," řekl spoluzakladatel a generální ředitel Netflixu Reed Hastings. "S tímto startem mohou zákazníci po celém světě - od Singapuru po Petrohrad, od San Franciska po Sao Paulo vychutnat televizní pořady a filmy zároveň - bez dalšího čekání. S pomocí internetu dáváme spotřebitelům moc se dívat kdykoliv, kdekoliv a na jakémkoliv zařízení."

Za jedno měsíční předplatné (v Česku 7,99 eur měsíčně) mohou členové po celém světě sledovat původní seriály, včetně Marvel's Daredevil and Marvel's Jessica Jones, Narcos, Sense8, Grace and Frankie, and Marco Polo, stejně tak i katalog licencovaných televizních show a filmů. V roce 2016 společnost plánuje představit 31 nových původních seriálů, dva tucty původních hraných a dokumentárních snímků, širokou škálu stand-up comedy a 30 původních dětských seriálů.

Obsah je dostupný v angličtině ve většině nových zemích. Netflix dnes přidal arabštinu, korejštinu, zjednodušenou a tradiční čínštinu mezi již podporované jazyky.

Netflix zatím není poskytován v Číně a společnost nadále zkoumá možnosti poskytování služby i v této zemi. Služba také nebude na Krymu, Severní Korei a Sýrii z důvodu amerických vládních omezení na americké společnosti.

Netflix zahájila poskytování streamovacích služeb v roce 2007 a postupně expandovala do zahraničí - nejprve Kanady, poté do Latinské Ameriky, Evropy, Austrálii, Nového Zélandu a Japonska.

Netflix je dostupný prakticky na jakémkoliv zařízení, které umožňuje připojení na internet - tedy na počítačích, tabletech, chytrých telefonech, chytrých televizorech a herních konzolách a automaticky poskytuje nejlepší možnou kvalitu streamování založené na dostupné šířce pásma. Mnoho titulů, včetně původní sérií a filmů Netflix je k dispozici v HD rozlišení s prostorovým zvukem v Dolby Digital 5.1 a některé v Ultra HD rozlišení 4K.





Reklama




Vybrané články