Quantcast

Ázerbájdžánská ATV testuje v HD

| redakce | tisk

V Ázerbájdžánu další provozovatel experimentuje s vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). Soukromá vysílací společnost Azad Azerbaijan Broadcasting Company zahájila HD testy svého hlavního televizního programu ATV (Azad Azerbaycan TV).

Ázerbájdžánská Národní Rada pro televizi a rozhlas (NSTR) na svém posledním zasedání uvedl,a že pokud výsledky testů budou pozitivní, začne ATV brzy s pravidelným HD vysíláním. Zatím je program ATV HD dostupný ve formě testů jen pro obyvatele měst Baku a okolí.

ATV vysílá od 25. prosince 2000. Nabídka se skládá z populárních seriálů a zábavních pořadů. Satelitní vysílání je šířeno v SD rozlišení na družici Azerspace 1 (46°E) ve svazku Střední Asie na kmitočtu 11,175 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK.

Na stejné orbitální pozici je možné sledovat i ázerbájdžánský sportovní kanál CBC Sport HD. Ten se vysílá na freq. 11,135 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK. Vysílání je šířeno v evropském svazku, což znamená, že multiplex je možné přijímat i u nás s parabolami malých rozměrů.

Dříve prováděla technické testy s HD distribucí také národní sportovní stanice Idman HD.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články