Quantcast

Kvůli FTA vysílání zřejmě budou ARD a ZDF bez MS v házené 2017

| redakce | tisk

Německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF pravděpodobně nebudou vysílat přímé přenosy z MS v házené mužů v příštím roce, které se koná ve Francii ve dnech 13. až 29. ledna 2017. Majitel vysílacích práv BeIN Sports požaduje kódování satelitních signálů. To ovšem ARD a ZDF odmítá.

Požadavek zakódování satelitního signálu během MS v házené mužů v příštím roce se týká nejenom veřejnoprávních vysílatelů ale všech ostatních německých televizních stanic, které se vysílají nekódovaně přes satelit.

"Pro ARD a ZDF je exkluzivní živé vysílání z MS v házené 2017 v této fázi vyloučeno," uvedli broadcasteři ve svém prohlášení.

Programy ARD a ZDF jsou dostupné nejenom v Německu ale díky satelitním systémům Astra (19,2°E) a Eutelsat Hot Bird (13°E) také v celé Evropě i v severní Africe. BeIN Sports se obává, že by díky volnému vysílání na ARD a ZDF snížil své šance na prodej vysílacích práv v jiných zemích.

Podobný konflikt s vysílacími právy byl i v případě MS v házené mužů 2015. Televizní společnosti ARD a ZDF již tehdy odmítly zakódovat své satelitní signály a práva nakonec získal operátor placené televize Sky Deutschland.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články