Quantcast

Express AMU1 zahájí komerční provoz 10.2.2016

| redakce | tisk

Ruský satelitní operátor RSCC a francouzský Eutelsat během výstavy CSTB-2016 uvedli, že nový telekomunikační satelit Express AMU1 bude uveden do komerčního provozu dne 10. února 2016. V současné době se již družice přesouvá na cílovou pozici 36°E.

Express AMU1 (Eutelsat 36C) byl vynesen z kosmodromu Bajkonur z Kazachstánu dne 25.12.2015. Kosmický aparát je vybaven transpondéry v Ku a Ka pásmu pro rozvoj vysílacích služeb, včetně DTH a širokopásmového přenosu dat v evropské části Ruské federace a také v subsaharské Africe.

Satelit Express AMU1 bude sloužit na pozici 36°E, kde jsou nyní umístěny družice Eutelsat 36A a Eutelsat 36B. Nová družice Express AMU1 převezme provoz za starší satelit Express 36A, která se pak přesune na jinou orbitální pozici. Změna satelitu na 36°E nebude mít dopad na diváky - frekvence mají být zachovány.

Ruský svazek v Ku pásmu Express AMU1 bude sloužit pro potřeby místních DTH platforem NTV Plus a Trikolor TV. Kapacitu v Ka pásmu chce Eutelsat využívat pro širokopásmové satelitní služby.

zdroj: telesputnik.ru





Reklama




Vybrané články