Quantcast

Koncem února bude vynesen SES 9

| redakce | tisk

Nový telekomunikační satelit SES 9 pro globálního satelitního operátora SES (Astra) bude vynesen dne 24.2.2016 (se záložním datem startu 25.2.2016). Družici do vesmíru vynese společnost SpaceX za pomocí nosné rakety Falcon 9.

S ohledem na minimalizaci dopadu odkladů startů rakety Falcon 9 z loňského roku, SpaceX podporuje modifikaci mise. Zmíněná mise bude redukována časem SES 9 pro dosažení orbitální pozice, udržení OSD (Operational Service Date) a skončí ve třetím kvartále 2016, jak bylo původně plánováno.

SES 9 bude zaparkován na pozici 108,2°E a nahradí a zvýší kapacitu pro video služby v Asii. Pozici nyní využívá 22 milionů domácností v regionu. Satelit bude umístěn na pozici se satelitem SES 7 a zvýší kapacitu pro video služby na rychle se rozvíjejících trzích v Asii a poskytne svazek pro podporu rostoucích komunikačních mobilních služeb přes Indický oceán.

SES 9 je součástí investičního programu SES pro další rozvoj služeb na dynamicky se rozvíjejících se trzích. Spolu s dalšími šesti satelity ve výstavbě tento program SES do roku 2018 zvýší kapacitu na rozvíjejících se trzích o 21 procent.

Družici SES 9 zhotovila a dodala společnost Boeing Satellite Systems a je navržena pro provoz po dobu 15 let na geostacionární dráze. Satelit je vybaven 57 vysoce výkonnými transpondéry v Ku pásmu (ekvivalent 81 x 36 MHz transpondérů).





Reklama




Vybrané články