Quantcast

Satelit Eutelsat 65 West A dopraven do Kourou

| redakce | tisk

Telekomunikační satelit Eutelsat 65 West A francouzského satelitního operátora Eutelsat byl dopraven do kosmodromu Kourou do Francouzské Guyany, kde budou nyní probíhat přípravné práce před vynesením satelitu do vesmíru.

Eutelsat 65 West A má být podle plánu vynesen raketou Ariane dne 9. března 2016 v 6:22 hodin našeho času. Družici vyrobila společnost Space Systems Loral (SSL) v Kalifornii. Jde o třípásmový satelit navržený pro růstový potenciál Latinské Ameriky. Prostřednictvím kapacity v Ku pásmu bude poskytovat distribuci stanic v HD rozlišení a umožní konektivitu společností ve Střední Americe, Karibiku a andském regionu s parabolami o průměru kolem 60 cm.

Transpondéry v C pásmu pokryjí širokopásmovým připojením a distribuci služeb transatlantický region. Náklad v Ka pásmu bude využívat mnoho svazků a umožní rozvoj internetových služeb po celé Latinské Americe, včetně Brazílii.

Eutelsat 65 West A bude umístěn na pozici 65°W. Družice má být v provozu přes olympijskými hry v Rio de Janeiro, což znamená, že televizní kanály se mohou spolehnout na tento satelit při distribuci signálu z Brazílie do Latinské Ameriky a Evropy.

Kapacita v Ka pásmu je již zcela pronajata Hughes Network Systems do Brasil (Hughes) a transpondéry bude využívat pro širokopásmové služby pro své spotřebitele.





Reklama




Vybrané články