Quantcast

Přednáška o digitálním rozhlase v Plzni

| redakce | tisk

Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých v Plzni pořádá ve spolupráci se společností RTI cz s.r.o. přednášku o digitálním rozhlase. Akce se koná ve čtvrtek 25. 2. 2016 od 14:00 v budově organizace nevidomých a slabozrakých, Tomanova 5, Plzeň.

Hovořit se bude na téma aktuální situace v České republice, jaká je budoucnost a rozvoj systému DAB+.

K dispozici budou rozhlasové přijímače, a poslech digitálního rozhlasu na vlastní uši.

Digital Audio Broadcasting (DAB) je digitální rozhlasová technologie pro plošné vysílání rozhlasových stanic užívaná v několika zemích, především evropských, včetně České republiky. Ve formátech DAB, DAB+ a DMB je na světě šířeno více než 1200 rozhlasových stanic a multimediálních služeb z 20 zemí. U nás digitální rozhlas pokrývá zhruba polovinu obyvatel České republiky a naladit je možné až 31 rozhlasových stanic.

Společnost RTI cz s.r.o. působí na českém trhu od roku 1998. Hlavní činnost je šíření rozhlasového a televizního signálu na území České republiky.

V současné době provozuje několik desítek rozhlasových vysílačů v pásmu FM převážně v západních Čechách. V roce 2011 získala oprávnění k digitálnímu rozhlasovému vysílání a multimediálních služeb. Digitální síť DAB vysílačů provozuje na území Prahy, Plzně v Karlovarském a Jihočeském kraji.





Reklama




Vybrané články