Quantcast

Rai Sport přinese Euro 2016 v Ultra HD

| redakce | tiskobrázek k článku: Rai Sport přinese Euro 2016 v Ultra HD

Méně než 100 dní zbývá do zahájení fotbalového šampionátu Euro 2016, který se bude konat ve Francii od 10. června do 10. července 2016 a italský veřejnoprávní vysílatel Rai (Radiotelevisione Italiana) se chystá na fotbalový svátek roku v Ultra HD rozlišení.

Některé zápasy z fotbalového Eura bude Rai Sport vysílat v Ultra HD kvalitě.

Hlavní vysílací společností pro Euro 2016 v Itálii je operátor pay-tv platformy Sky Italia, který přinese svým abonentům všech 51 zápasů ale jen 24 z nich má exkluzivně. Zbývajících 27 utkání bude vysílat také Rai a to v HD ale některé dokonce i v Ultra HD 4K rozlišení.

Vybrané zápasy ve 4K rozlišení budou moci sledovat bez poplatků všichni diváci, kteří sledují programovou nabídku italské bezplatné platformy TivúSat, která je šířena přes satelitní systém Eutelsat Hot Bird (13°E). Vysílání bude kryptováno systémem Nagra MA a pro příjem proto bude nutná přístupová karta a modul či přijímač se systémem Nagravision a samozřejmě také nezbytné přijímací zařízení pro Ultra HD - satelitní Ultra HD přijímač a televizor s podporou Ultra HD 4K.

V současné době není známo, zda prvním zápasem v Ultra HD bude úvodní utkání Francie - Rumunsko, které se bude hrát na stadionu v Saint Denis dne 10. června 2016 ve 21:00 hodin. Vedle toho Rai Sport UHD bude vysílat všechny zápasy ze čtvrtfinále, semifinále a finále, které je naplánováno na 10. července ve 21:00 hodin. V UHD rozlišení přinese Rai zřejmě všechny zápasy s italským týmem.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články