Quantcast

Ariane vynesla satelit Eutelsat 65 West A

| redakce | tisk

Nosná raketa Ariane 5 má za sebou další úspěšný start. Dnes ráno 9.3.2016 v 6:20 hodin našeho času odstartovala Ariane 5 s telekomunikačním satelitem Eutelsat 65 West A. Na orbitální dráhu se kosmický aparát dostal 27 minut po startu.

Eutelsat 65 West A je třípásmový satelit navržený pro rychle rostoucí trhy Latinské Ameriky. Vysoce výkonné transpondéry v Ku pásmu jsou optimalizované pro DTH a korporátní konektivitu, stejně tak i korporátní konektivitu ve střední Americe, Karibiku a andském regionu.

Družice Eutelsat 65 West A je také vybavena transatlantickým pokrytím v C pásmu pro přenos video distribuce mezi kontinenty a transpondéry v Ka pásmu se spot beamy, které budou podporovat širokopásmové připojení v celé Latinské Americe, zejména v Brazílii, Mexiku, Kolumbii a Peru.

Celkově má Eutelsat 65 West A 15 transpondérů v C pásmu (36 MHz ekvivalent), 24 v Ku pásmu (ekvivalent 36 MHz jednotek) a až 24 transpondérů v Ka pásmu. Satelit bude zaparkován na pozici 65°W, kde může sloužit po dobu minimálně 15 let.

Satelit zhotovila a dodala společnost Space System Loral na bázi platformy 1300.

Eutelsat 65 West A je již 31. satelit Eutelsatu vynesený společností Arianespace od startu Eutelsat 1 F1 v roce 1983.





Reklama




Vybrané články