Quantcast

Skylink už neplánuje programy ze 13E a 9E

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink už neplánuje programy ze 13E a 9E

Na maďarském televizním trhu dojde na konci příštího měsíce k důležité změně. K 30.4.2016 ukončí svoji činnost placená satelitní televize AustriaSat Magyarország, kterou provozuje lucemburská mediální skupina M7 Group.

Začátkem tohoto měsíce společnost M7 Group informovala, že satelitní platforma AustriaSat Magyarország ukončí na konci dubna svoji činnost. Důvodem ukončení provozu je nízký zájem zákazníků o tuto službu. Svým předplatitelům nabídla výhodný přechod na konkurenční platformu UPC Direct od operátora UPC DTH.

Společnost M7 Group vstoupila na maďarský trh převzetím tamní kabelové a satelitní platformy Hello HD. Zatímco kabelová Hello HD si zachovala svůj název, satelitní byla v březnu 2014 rebrandována na AustriaSat Magyarország. Nový název měl platformě pomoci v získání nových abonentů. Platforma nabízela svým divákům mimo jiné exkluzivní sportovní obsah na programech Digi Sport, které měla jako jediná DTH služba mimo maďarskou Digi TV.

M7 Group chtěla po vstupu na maďarský trh rozšířit programovou nabídku pro zákazníky Skylinku z pozic 13°E a 9°E. Tedy ze dvou orbitálních pozic, které využívá právě AustriaSat Magyarország. Pro tyto účely vznikl tzv. speciální monoblok určený pro příjem programů ze čtyř orbitálních pozic 23,5°E, 19,2°E, 13°E a 9°E.

Abonenti Skylinku se ale dalších programů z nových pozic 13°E a 9°E už nedočkají. "Po skončení AustriaSat HU padá možnost využívat distribuce na 13°E a 9°E pro zákazníky Skylinku," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která tuto DTH službu provozuje.

S vypnutím platformy AustriaSat Hungary čeká operátora ještě jeden úkol - zajistit nové distribuční linky pro některé programy šířené právě na kapacitách AustriaSat Magyarország. Jde o programy jako duck tv HD či Nautical Channel v SD. "Kapacitu na 9°E máme, je pravděpodobné, že se do konce roku některé programy přesunou na jiný transpondér," dodal Jaromír Glisník.

M7 Group na maďarském trhu zůstane a bude zde nadále poskytovat kabelovou platformu Hello HD.





Reklama




Vybrané články