Quantcast

Český rozhlas má novou mobilní aplikaci iRadio

| redakce | tisk

Český rozhlas spouští novou mobilní aplikaci iRadio, v níž je možné sledovat všechny jeho celoplošné, regionální a speciální stanice. Díky aplikaci iRadio, určené pro operační systémy Android a iOS, mohou uživatelé poslouchat živé vysílání, sledovat videostreamy z vysílacích studií, stahovat si již odvysílané pořady, číst novinky a využívat další moderní funkce.

Nové mobilní iRadio jsme vybavili tolika funkcionalitami, že ho posouváme až na hranici webu. Vše ale poskytujeme v nejjednodušší podobě, aby se uživatelé v množství stanic Českého rozhlasu a v širokém spektru jejich doprovodných služeb zorientovali i na malém mobilním zařízení. Naši moderátoři jsou tak k vidění přímo při vysílání, do svého smartphonu si uživatelé mohou nahrát pořady na cestu metrem i letadlem nebo mohou na mobilu namluvit a poslat audiopříspěvek redakci,“ uvedl ředitel Nových médií Českého rozhlasu Alexandr Pícha.

Český rozhlas má novou mobilní aplikaci iRadio
▲ Český rozhlas má novou mobilní aplikaci iRadio

Současnému startu třetí generace mobilních aplikací iRadio Českého rozhlasu předcházela nová mobilní aplikace Radia Wave. Na ní si rozhlas otestoval v podmínkách jedné stanice zátěž všech doprovodných služeb, které pomáhají s multimedializací rozhlasového programu na webu a v digitálním vysílání DAB+. Nová aplikace iRadio nyní poskytuje tyto služby na mobilních zařízeních pro všech více než 20 stanic a další speciální projekty veřejnoprávního rozhlasu.

Aplikace iRadio je nativní pro operační systémy iOS i Android. Český rozhlas ji vyvinul ve spolupráci se společností Flow Media, a v současnosti tak poskytuje nejširší spektrum služeb ze všech mobilních aplikací českých rádií.

Mobilní iRadio uživatelům nabízí tyto základní funkcionality: volba oblíbené stanice (zůstává v menu jako první); přehrávání ve vysoké nebo v datově úsporné kvalitě; HD videostream z vysílacího studia; název poslouchaného pořadu; jméno interpreta a název poslouchané skladby; fotografie moderátora vysílaného pořadu; program všech stanic na aktuální a nadcházející den; zaslání notifikace na zvolený program; audioarchiv jednotlivých pořadů s možností nahrát je a sdílet; playlisty odehraných písniček u vybraných stanic; novinky, recenze a další články; možnost odeslat textový vzkaz, fotku nebo nahrát v aplikaci a odeslat audio vzkaz; časové nastavení vypnutí aplikace.

Nová aplikace iRadio je k dispozici zdarma ke stažení v internetových obchodech App Store a Google Play. Všechny mobilní aplikace Českého rozhlasu jsou dostupné také na internetové adrese www.mobil.rozhlas.cz.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články