Quantcast

Génius podle Stephena Hawkinga na NGC

| redakce | tisk

Domníváte se, že převratných vědeckých objevů jsou schopni pouze mimořádně nadaní jedinci? Světoznámý britský teoretický fyzik Stephen Hawking vás chce přesvědčit o tom, že i „obyčejní“ lidé mohou snadno pochopit a porozumět největším myslitelům a jejich způsobu uvažování.

V novém vědeckém seriálu Génius podle Stephena Hawkinga, který má na National Geographic Channel premiéru ve středu 1. června ve 22 hodin, se pokusí odhalit skutečný lidský potenciál. Vybraní dobrovolníci a diváci budou postaveni do situace, kdy musí myslet jako největší géniové naší minulosti a odpovídat na některé z nejtěžších otázek lidstva.

Génius podle Stephena Hawkinga na NGC
▲ Génius podle Stephena Hawkinga na NGC

Využijeme širokou škálu experimentů a neskutečných triků na cestě k poznání v oblasti molekulární biologie, astrofyziky a dalších věd. Dozvíme se více o velkých myslitelích a jejich objevech, které nám napomohly získat vědecká fakta. Stephen Hawking bude jejich prostřednictvím hledat odpovědi na zásadní otázky. Kdo jsme? Proč jsme tady? Jsme ve vesmíru sami?

Soupis dílů:

Kde to jsme?
- premiéra ve středu 1. června ve 22:00
Stephen Hawking připraví pro tři dobrovolníky sérii zkoušek, které jim pomohou najít odpovědi na důležité otázky týkající se našeho světa.

Kdo jsem?
- premiéra ve středu 8. června ve 22:00
V tomto díle dobrovolníci dojdou k úžasnému zjištění o podstatě samotného života.

Jsme tu sami?
- premiéra ve středu 16. června ve 22:00
Jaká je pravděpodobnost, že jsme ve vesmíru sami? Odpověď může ovlivnit osud celého našeho druhu.

Proč jsme tady?
- premiéra ve středu 22. června ve 22:00
Stephen Hawking připraví pro tři dobrovolníky sérii zkoušek, které jim pomohou najít odpovědi na velké otázky týkající se našeho světa.

Jak vznikl vesmír?
- premiéra ve středu 29. června ve 22:00
Stephen Hawking ukazuje, jak snadné je dešifrovat rozsáhlou a složitou podstatu vesmíru a odhalit jeho původ.

Lze cestovat časem?
- premiéra ve středu 6. července ve 22:00
Stephen Hawking připraví pro tři dobrovolníky sérii úkolů, které jim pomohou zodpovědět velké otázky ohledně našeho světa.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články