Quantcast

Sky UK začne poskytovat UHD od 13. srpna

| redakce | tisk

Za měsíc bude na britském trhu spuštěna nejkomplexnější Ultra HD služba, která bude dostupná na přijímačích Sky Q Silver satelitní platformy Sky UK. Divákům přinese atraktivní fotbalové přenosy v UHD rozlišení z Premier League. A nejenom to.

Sky UK bude vedle Premier League v Ultra vysokém 4K rozlišení vysílat také exkluzivní filmové trháky, historické dokumenty a dramata ve vylepšené kvalitě obrazu v Ultra HD.

Operátor svým abonentům přinese 124 přímých zápasů z Premier League za sezónu, od sezóny 2017 také všechny závody Formule 1 a více než 70 filmů od světové premiéry Spectre v Ultra HD až po oskarový hit The Revenant a kasovní hit The Martian. K dispozici bude také široká nabídka přírodopisných dokumentů.

Vysílání v Ultra HD bude dostupné zákazníkům s přijímačem Sky Q Silver bez dodatečných nákladů.

Hlavní analytik Digital Consumer Practice David Mercer odhaduje, že 1,7 milionu britských domácností (6% populace) již vlastní Ultra HD televizor. "Sky UK může předběhnout BT a být jedničkou se svým Ultra HD na trhu a stát se nejkomplexnější dostupnou Ultra HD službou ve Velké Británii, ne-li na celém světě. BT bude nyní pod tlakem, aby rozšířila svoji vlastní Ultra HD nabídku," uvádí analytik.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články