Quantcast

Léto na HBO a HBO GO patří kriminálkám

| redakce | tisk

Prémiové filmové kanály HBO se v létě zaměřují na kriminálky. Diváci HBO a služby HBO GO mohou proto sledovat první řady seriálů Temný případ a The Wire - Špína Baltimoru spolu s první dílem Jedné noci na HBO GO bez registrace.

Krimi seriály najdou zájemci na této stránce: http://www.hbogo.cz/group/CrimeMania

Pět důvodů, proč sledovat nové kriminální drama Jedna noc
Seznamte se s novou minisérií Jedna noc z produkce HBO. Jedna noc, která vznikla na motivy seriálu BBC Criminal Justice od Petera Moffata, podrobně zkoumá složité okolnosti případu jedné fiktivní newyorské vraždy.

Osmidílná minisérie Jedna noc od scénáristů Stevena Zailliana (držitel Oscara za scénář k filmu Schindlerův seznam) a Richarda Price (The Wire - Špína Baltimoru, držitel nominace na Oscara® za adaptovaný scénář k filmu Barva peněz) je nepřikrášlenou sondou nejen do mnohostranného newyorského systému trestního soudnictví, ale také do očistce ve věznici Rikers Island, kde obviněný čeká na svůj soudní proces.Zde je pět důvodů, proč sledovat tenhle působivý seriál.

1. Stane se z vás detektiv teoretik

Jedna noc nechává všem, kteří při sledování kriminálních dramat rádi dumají o tom, "kdo to udělal," od začátku až do samého konce prostor pro dohady. První epizoda představuje spáchaný zločin z pohledu Nasira a nabízí divákům spoustu usvědčujících "důkazů." Postupem času se ale dozvídáme, že nic není takové, jak na první pohled vypadá, výkonnost systému trestního soudnictví nevyjímaje.

2. John Turturro

Turturro hraje nepředvídatelného advokáta chudých Jacka Stonea, který se snaží ulovit velký případ a náhodou se mu naskytne příležitost obhajovat Nasira. Díky Turturrově ztvárnění je nám Stone téměř okamžitě sympatický, nehledě na jeho nedostatečné právnické zkušenosti a špatnou reputaci. Tato role byla původně srdeční záležitostí Jamese Gandolfiniho, který měl seriál produkovat a také si v něm zahrát. V roce 2013 však zemřel. Zesnulá hvězda seriálu Rodina Sopránů a dlouholetý Turturrův přítel je stále v titulcích uváděn jako výkonný producent minisérie.

Léto na HBO a HBO GO patří kriminálkám
▲ Léto na HBO a HBO GO patří kriminálkám

John Turturro

3. Nejedná se o "žrout času"

Tahle minisérie je skutečně mini - čítá pouhých osm epizod. Ideální pořad pro ty, kteří se nechtějí zavazovat k dlouhodobému sledování seriálů roztažených do několika řad.4. Nová tvář Riz AhmedAhmed se proslavil především ve znepokojivém dramatu Slídil z roku 2014, kde ztvárnil protějšek Jakea Gyllenhaala. Jeho hvězda nyní strmě stoupá vzhůru. Hollywood už si mimořádného nadání anglického herce všiml a nabídl mu roli v nadcházejícím filmu Star Wars Rogue One, stejně jako ve snímku Jason Bourne (herec podal strhující výkon i v černé komedii z roku 2010 Čtyři lvi.) Jeho ztvárnění Nasira v Jedné noci je nevinné, srdcervoucí i poučné.

Léto na HBO a HBO GO patří kriminálkám
▲ Léto na HBO a HBO GO patří kriminálkám

5. Odlišný pohled na vězeňskou kulturu

Nasirův čas strávený v Rikers nám připomíná, že vězení je děsivé. Traumatické. Zdrcující. A ani trochu to není to Orange is the New Black. Drsný a realistický pohled na vězeňskou kulturu je vítaný, i když se na něj chvílemi dost těžko dívá.





Reklama




Vybrané články