Quantcast

Towercom: Jednání s TV Markíza ohledně DVB-T ještě probíhají

| redakce | tisk

Slovenská komerční TV Markíza ohlásila konec všech svých programů v digitálním pozemním vysílání (DVB-T). Od roku 2017 diváci na klasickou pozemní anténu již nenaladí programy TV Doma a TV Dajto a stejně tak ani hlavní program TV Markíza.

Programy skupiny Markíza budou od Nového roku dostupné už jen v placených balíčcích kabelových a satelitních operátorů a stanou se tak víceméně plně placenými programy.

"Prekvapuje nás vyhlásenie vysielateľa TV Markíza ohľadne ukončenia šírenia svojich televíznych staníc v DVB-T koncom roku 2016," uvedl Roman Fischer, generální ředitel Towercom, a.s.

"Hoci za našu stranu vzájomné rokovania nepovažujeme za ukončené, vyhlásenie podľa ktorého Markíza-Slovakia deklaruje ponechať svoje TV stanice už iba v platených programových ponukách s množstvom ďalších multi-žánrových TV staníc, rešpektujeme. Zároveň sme otvorení akýmkoľvek ďalším rokovaniam o spolupráci v budúcnosti," dodal Roman Fischer.

Podle průzkumu GfK z března 2016 sleduje pozemní vysílání na Slovensku až třetina domácností. Towercom hodlá nadále rozvíjet platformu DVB-T. Společnost překlápí čtvrtý multiplex do moderního standardu DVB-T2, který vytvoří prostor pro další rozšíření programové nabídky. Během podzimu bude první multiplex doplněn o další vysílače, které celkově zvýší pokrytí pro více než 90% obyvatel.





Reklama




Vybrané články