Quantcast

Demo VR v UHD v HEVC během IBC 2016

| redakce | tisk

Ve dnech 9. až 13. září 2016, během výstavy IBC 2016 v Amsterodamu, na stánku firmy Harmonic bude ve spolupráci s holandským výzkumným ústavem TNO představena technologie virtuální reality (VR).

Demo kanál bude využívat kompresi HEVC a umožní účastníkům se speciálními brýlemi VR sledovat video v Ultra HD, 10x vyšším rozlišení, než nyní nabízejí služby VR.

"VR je celková novinka pro poskytovatele obsahu, vysílatele a operátory pay-tv, zejména pokud jde o živé sportovní přenosy. Podle průzkumu trhu video VR služby do roku 2020 vygenerují 1 miliardu dolarů, což představuje více než 1/3 všech přenosů. Ale kvalita obrazu musí být jedinečná, aby splnila skutečný zážitek," uvedl Bart Spriester, Senior Vice President pro video produkty v Harmonicu.

Během IBC 2016, Thierry Fautier, videprezident pro video strategii v Harmonicu, se podělí o své znalosti s technologií VR jako řečník na konferenci věnované novým nápadům VR a 360°. Jeho prezentace se bude jmenovat "VR Video Ecosystem for Live Distribution" a bude se konat 10.9.2016 a 10:45 hodin.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články