Quantcast

ČT o osudu satelitní HD distribuce rozhodne 31.10.2016

| redakce | tisk

Doslova za minutu dvanáct rozhodne veřejnoprávní Česká televize (ČT) o dalším pokračování satelitní distribuce svých programů - tentokrát už jen v HD rozlišení. ČT posunula uzávěrku svého tendru na pondělí 31.10.2016.

Do té doby bude ČT hledat nového poskytovatele HD distribuce programů na satelitu. Doposud tyto služby pro programy ČT1 HD, ČT2 HD a ČT Sport HD na satelitu Astra 3B (23,5°E) zajišťuje společnost Towercom. V listopadu se nabídka rozšíří o další HD programy veřejnoprávního vysílatele - ČT 24 HD a ČT:D HD / ČT art HD.

ČT ve svém tendru rozhodne nejenom o vítězi tendru ale i o satelitu, ze kterého budou HD programy šířeny. Tedy zda zůstane na satelitu Astra 3B, kde je platforma Skylink, nebo přesune své stanice například na konkurenční satelitní systém Thor 5/Thor 6/Thor 7 na pozici 0,8°W, kde se vysílají konkurenční nabídky Nová Digi TV CZ, freeSAT a slovenské Nová Digi TV SK a Magio Sat.

Nový distributor HD programů na satelitu se bude muset podílet na nákladech.

HD programy ČT u vítěze tendru se mají objevit 8.11.2016. Dne 15.11.2016 skončí stávající distribuce ČT1 HD, ČT2 HD, ČT Sport HD a všech MPEG-2/SD programů České televize na satelitu Astra 3B. Souběh tedy potrvá pouhý týden.





Reklama




Vybrané články