Quantcast

Starověké megastavby a cesta do historie na Discovery Channel

| redakce | tisk

Po celém světě se nacházejí fenomenální stavby a zbytky konstrukcí z dob dávno minulých, které přivádějí v úžas generace vědců i běžných smrtelníků. Často jsou opředeny záhadami a clonou mysteriózního dramatu.

Jakým způsobem byly postaveny pyramidy v časech, jenž neznaly mocné jeřáby a moderní stavební techniku?

Měly v tom snad prsty nadpřirozené síly nebo zasáhla nějaká nevysvětlitelná vyšší moc z vesmíru? Co se nachází v jejich tajných chodbách a skrytých komnatách?

Starověké megastavby a cesta do historie na Discovery Channel
▲ Starověké megastavby a cesta do historie na Discovery Channel

Na podobné otázky se budou pomocí přelomových technologií snažit odpovědět historici a odborníci v sérii Zničená minulost, která od 5.2.2017 poběží každé nedělní odpoledne na stanici Discovery Channel. V prvním díle se vrátíme do antického Řecka v dobách jeho největšího rozkvětu, kde budeme moci obdivovat Akropoli v té nejúchvatnější podobě. Jak je možné, že do dnešního dne ještě stojí?

Divy starověku a záhadná konstrukční tajemství světových ikonických staveb budou postupně rozkrývána a taje kousek po kousku odtajňovány. Budeme cestovat v čase, ale i napříč kontinenty. Ze ztraceného města Chichen Itza v dnešním Mexiku vystavěném Mayskou civilizací za nejasných okolností a s použitím lidských obětí, poputujeme také do středověké katedrály v Cologne nebo se ponoříme do tajemství a záhad Westminsterského paláce.

Starověké megastavby a cesta do historie na Discovery Channel
▲ Starověké megastavby a cesta do historie na Discovery Channel

Na své si přijdou nejen milovníci historie a architektury, ale také všichni záhadologové nebo fanoušci dokumentaristiky.

Pořad Zničená minulost poběží od 5. února 2017 každou neděli od 16:15 na Discovery Channel.

zdroj: Discovery





Reklama




Vybrané články