Quantcast

KinoSvět uvede 23 dokumentárních sérií a hraný seriál

| redakce | tisk

Jak se vyhání ďábel v pravoslavné církvi? Předčil Stalinův podzemní bunkr ten Hitlerův? Proč náhle umírají lidé, kteří by mohli odhalit úkryt Jantarové komnaty? Co tajila vláda USA? To jsou jen některé, dosud zcela neznámé dokumentární pořady a série, které v jarní sezóně odvysílá TV Kinosvět, televize záhad a tajemství.

Ta pro ně sáhla především do Ruska a do Spojených států amerických a doplnila je samozřejmě i dokumentárními sériemi vlastními - jedna z nich bude např. odhalovat tajemství českých hradů. Nebude chybět ani televizní premiéra hraného seriálu.

Celkem uvede TV Kinosvět v premiéře 23 dokumentárních sérií a jeden hraný seriál. Převládají dokumentární řady vyrobené v ČR - je jich celkem jedenáct, z toho deset ve vlastní produkci TV Kinosvět. Z USA jich pochází šest, stejně jako z Ruska. Zbývající řadu vyrobila televize OSN UN TV. TV Kinosvět vedle toho samozřejmě odvysílá různé samostatné pořady jak z ČR, tak z dalších zemí světa.

Pondělí se na TV Kinosvět ponese ve znamení zajímavostí ze současného světa, úterý ve znamení záhad a paranormálních událostí a středa je určena především pro militarie. Ve čtvrtek se vrací paranormální a záhadné jevy, v pátek převládnou krimi a tajemství. Sobota nabídne hraný seriál a opět záhady a neděle pak dokumenty o UFO a o vesmíru.

Dokumentární série USA mimo jiné zahrnují nové řady seriálů Krimi záhady, kdy lékaři, detektivové a experti různých oborů objasňují zdánlivě neřešitelné případy (od 17. 2.), Akta UFO II. v nichž vystupují na povrch informace, které nesměl svět znát (od 26. 2.). Nebudou chybět ani nové řady Záhadných objevů, a to jak ve vesmíru, tak na naší planetě. Zcela nová bude minisérie Krvavé pláže Normandie zachycující spojeneckou invazi do Francie v roce 1944 v dokumentech amerického námořnictva a očima pamětníků (od 8. 3.)

Ruské dokumentární série se v českých televizích příliš nevyskytují a tak TV Kinosvět nabídne zejména ty, které jsou zcela neznámé a které se věnují záhadám, tajemství a válce. Jsou to Poslední šifry Mayů, kdy dva ruští novináři pátrají po tajemstvích starých Mayů a Aztéků (od 28. 2.), Největší čarodějové světa s šamany, čarodějnicemi, čaroději a vědmami (od 28. 3.), nebo série Duše ďábla, která mimo jiné vysvětluje, proč bychom se neměli dívat zaklínačům do očí a proč mohou čarodějnice létat na koštěti (od 23.2.). Na diváky dále čekají série Hitler, Stalin a Jantarová komnata (od 15. 2.) - vzrušující pátrání po jednom ze skvostů světa - a Stalin: Krev na sněhu (od 29. 3.) dokumentující jeho vzestup k moci v roce 1924, jeho vládu v Sovětském svazu, válku s nacistickým Německem i smrt v roce 1953.

TV Kinosvět už tradičně nabízí i jeden hraný seriál. Ten, který v premiéře uvede, je jedním z nejvýše hodnocených a plný hvězd ruského filmu. Jmenuje se Likvidace a odehrává se v Oděse, těsně po válce, která je plná zločinu. A vraždy na denním pořádku. Proto se velitelem oděského vojenského okruhu se stává slavný maršál Žukov. Uspěje a uspěje i policejní ředitel? (od 25.2.).

Z produkce TV Kinosvět půjde například o nové řady pořadu S MUDr. Jonášem o zdraví s populárním představitelem celostní medicíny (od 13. 3.), Magazínu záhad s lovcem záhad Otomarem Dvořákem (od 28. 2.), dokumentární střihové série Náš svět II. věnované především oceánům a pralesům, ale třeba i nesmyslným převozům rajčat po Evropě (od 6. 3.) a oblíbené střihové série Válka a zbraně II, která sleduje to, co vymýšlejí vojenští experti a jaký je výcvik profesionálních vojáků. Nebude chybět ani další řada série S Čechy okolo světa II., která mimo jiné nabídne výstup na Mount Kenya a praktické rady pro Afriku, individuální pěší přechod Grónska, český pár na Eurotripu, Havaj, seniory v Asii a další (od 3. 3.). Nově TV Kinosvět odvysílá seriál Tajemství českých hradů s Paranormálním týmem a historikem Karlem Novákem (od 3. března).

Úsměvy, slzy dojetí, překvapení: Záblesky úžasu a radosti v šedi běžného dne. To pak chystá TV Kinosvět jako dárek svým divákům od 4. 3. pravidelně každou sobotu v 19.00 hod.

zdroj: KS





Reklama




Vybrané články