Quantcast

Přijímač Octagon SF4008 již v prodeji

| redakce | tisk

Od 8. února 2017 je na našem trhu v prodeji dlouho očekávaná novinka výrobce set top boxů Octagon. Model s označením SF4008 je určen pro příjem SD i HD programů i nastupujícího formátu Ultra HD.

Octagon SF4008 podporuje formáty MPEG-2, MPEG-4/H.264 (AVC) i nový kodek H.265 (HEVC). A nejenom to. Jde o první linuxový přijímač se systémem E2, který podporuje příjem v nové normě DVB-S2X (podpora DVB-S a DVB-S2 je samozřejmostí). Na přijímači je tak možné naladit první programy vysílané v DVB-S2X multiplexech.

Přijímač Octagon SF4008 již v prodeji
▲ Přijímač Octagon SF4008 již v prodeji

Další předností přístroje je podpora příjmu programů v režimu multistream (MIS), který se používá na některých satelitech k distribuci signálu programů na pozemní vysílače. Programy jsou přes satelit šířeny ve stejné podobě, v jaké jsou k dispozici domácnostem na klasickou pozemní anténu. Tedy bezplatné programy jsou v multistreamech šířeny FTA.

Octagon SF4008 je vybaven jednou čtečkou přístupových karet a jedním slotem pro vložení takřka libovolného dekódovacího modulu (CAM). Přístroj je schopen obsloužit až tři tunery (například 2 satelitní a jeden DVB-T/2).

Na zadním panelu přístroje jsou umístěny dva konektory typu F (dva vstupy twin tuneru), digitální optický výstup zvuku S/PDIF, jeden port USB 3.0,dva USB 2.0, HDMI 2.0 konektor a rozhraní Ethernet 1 Gbps, hlavní kolébkový vypínač a rozhraní pro připojení externího zdroje.

Recenzi přijímače jsme na webu parabola.cz zveřejnili již v lednu - zde.

Přístroj Octagon SF4008 dodává na trh firma Pluton elektroprodejna. Maloobchodní cena základní varianty přijímače s twin DVB-S2X tunerem je 6290,-Kč.

zdroj: PR článek





Reklama




Vybrané články