Quantcast

Jaro na CS filmu: Český megafilm a Filmové legendy

| redakce | tisk

CS film, televize českých a slovenských filmů, připravil na jaro 2017 hned dvě tematické filmové série, a sice Český megafilm a Filmové legendy.

Český megafilm nabídne během tří měsíců, počínaje 9. březnem, každý čtvrtek od 20:00 hod., celkem dvanáct filmů. Jejich společným jmenovatelem jsou vysoká návštěvnost a divácký úspěch. Nejdříve budou nasazeny osvědčené filmy z přelomu tisíciletí a devadesátých let. Divák se následně bude postupně vracet až do let padesátých. Filmové legendy pak od 5. března obsadí každý nedělní večer, vždy ve 20.00 hod., a to až do 25. června. Diváci budou moci zhlédnout celkem sedmnáct filmů, které se v minulosti proslavily především díky hercům v hlavních rolích.

Máme-li zahraniční megafilmy, kultovní filmy, legendární filmy, trháky a podobně téměř na každém televizním kanálu, proč by neměly dostat nový kabát i úspěšné české filmy z minulosti? Na rozdíl od těch zahraničních je bude moci divák zhlédnout v ucelené řadě a učinit si obrázek o tom, jak se proměňuje vkus širokého publika,“ podotýká Jan Jurka, programový ředitel CS filmu.

V rámci série Český megafilm odehraje CS film následující snímky: Slunce, seno, erotika, Duše jako kaviár, Černí baroni, Tankový prapor, Vážení přátelé, ano, Faunovo velmi pozdní odpoledne, Sokolovo, Nebeští jezdci, Dovolená s Andělem, Anděl na horách, Akce B a Pyšná princezna.

Série Filmové legendy zahrnuje tyto filmy: Svatby pana Voka, Pan Vok odchází, Konec starých časů, Nejistá sezóna, Kladivo na čarodějnice, Jak napálit advokáta, Já už budu hodný, dědečku!, Čarodějův učeň, Dým bramborové natě, Causa králík, Tichá bolest, Jára Cimrman ležící, spící, Dobří holubi se vracejí, Ostře sledované vlaky, Hop - a je tu lidoop, Smích se lepí na paty, Petrolejové lampy.

Během jara CS film dále nabídne Den s Natašou Gollovou, Den s Jiřinou Štěpničkovou a Den s Josefem Kemrem, den na téma „Když komedie byla králem“, den na téma „Česká krimi“, dále premiéry z archivů i novější české filmy.

zdroj: ČSFS





Reklama




Vybrané články