Quantcast

Discovery představila nové seriály a dokumenty

| redakce | tiskobrázek k článku: Discovery představila nové seriály a dokumenty

Síť Discovery Networks zveřejnila premiérové pořady, které plánuje odvysílat v roce 2017. Discovery uvede seriály COOPER'S TREASURE a MANHUNT: UNABOMBER, oba seriály budou mít v tomto roce premiéru ve více než 220 zemích.

Kanál také poprvé celosvětově odvysílá dokument s názvem MOSQUITO.

COOPER'S TREASURE je propracovaný dobrodružný seriál o hledači pokladů jménem Darrell Miklos, který se rozhodl dešifrovat mapu pokladů patřící jeho dětskému idolu, astronautovi Gordonu Cooperovi.

V roce 1963 překonal Gordon na palubě Faith 7 rekord nejdelšího vesmírného letu tím, že absolvoval 122hodinovou vesmírnou misi. Ovšem během této mise učinil objev, který pak držel v tajnosti po celá desetiletí. Zatímco letěl kolem Země, povšimnul si anomálie kolem jižního Karibiku. Věří se, že během své cesty zaznamenal přes 100 dalších anomálií. V průběhu několika desetiletí vytvořil Gordon mapu, která podle něj mohla odhalit poklad v hodnotě miliard dolarů. Před svou smrtí se o své tajemství Gordon podělil se svým dlouholetým přítelem, Darrellem Miklosem. Darrell se nyní vydává s týmem průzkumníků a vědců vstříc odhalení tohoto pokladu, aby tak uskutečnil Gordonův dlouholetý sen.

COOPER'S TREASURE pro Discovery Channel produkují společnosti AMPLE a Amblin Television. Za AMPLE působí výkonní producenti Ari Mark a Phil Lott. Za Amblin Television potom výkonní producenti Darryl Frank a Justin Falvey. Za Discovery Channel působí výkonní producenti Joseph Boyle a Brian Peterson.

MANHUNT: UNABOMBER vypráví dramatický a poutavý příběh na základě skutečné události o pátrání FBI po Unabomberovi, nejnebezpečnějším sériovém bombovém atentátníkovi v historii. Příběh se zaměřuje na agenta FBI a profilovače Jima „Fitze“ Fitzgeralda (hraje ho Sam Worthington z filmů „Avatar“ a „Hacksaw Ridge“), který byl průkopníkem v používání forenzní lingvistiky k identifikaci a posléze dopadení Unabombera Teda Kaczynského (Paul Bettany „Gangster No. 1“, „Captain America: Civil War“). Coby nováček profilovač a nejmladší člen operační skupiny Unabom Task Force (UTF) vede Fitz těžký boj nejen proti Unabomberovi - jednomu z nejvíce rafinovaných a geniálních zločinců v historii - ale také proti byrokracii samotné UTF, jelikož jeho individualistické nápady a nové metody systém zamítá.

Producentem seriálu je John Goldwyn, který působí jako konzultant pro Discovery, Lionsgate, Discovery Channel a Trigger Street Productions. Televizní producent a režisér Greg Yaitanes, oceněný cenou Emmy® („Quarry“, „Banshee“), je výkonný producent, režisér a showrunner seriálu, a Andrew Sodroski, jehož „Holland, Michigan“ se umístil na vrcholu slavné Hollywoodské černé listiny za scénáře v roce 2013, seriál vytvořil a působí jako jeho výkonný producent. Jim Fitzgerald je odborný poradce producenta.

MOSQUITO je součástí série Discovery Impact, která se zabývá významnými globálními problémy, jež by mohly mít zničující dopad na lidstvo. Komáři jsou tím největším původcem smrti v moderní lidské historii. S probíhajícími rychlými změnami životního prostředí, změnami klimatu či snadným cestováním do zahraničí, se v současné době zvýšila hrozba, kterou představují komáři, jelikož se urychluje jejich šíření po celém světě. Tyto změny přinášejí nemoci jako například vir Zika, horečku dengue a žlutou zimnici do nepřipravených částí světa; z Brazílie do Floridy či New Yorku, čímž jsou ohroženy miliony nových životů.

Dokument byl natočen na čtyřech světadílech a představuje poznatky od některých předních světových odborníků - včetně Toma Friedena, ředitele střediska pro kontrolu a prevenci nemocí, nebo lídrů Světové zdravotnické organizace - MOSQUITO tak poskytuje jedinečný náhled na tuto rostoucí celosvětovou pandemii. Tento ostrý celovečerní dokument je výzvou k akci, aby za pomoci obrovského mezinárodního úsilí došlo k zastavení šíření tohoto zákeřného hmyzu po celém světě. Film hlouběji zkoumá jedinečnou biologii komára a odhaluje jeho zvláštní schopnost přizpůsobit se a odolat snaze získat nad ním kontrolu. Prezentuje také nové a potenciálně kontroverzní metody, jak eliminovat nebezpečí, které komáři představují.

MOSQUITO produkuje pro Discovery Channel společnost Yap Films; režie Su Rynard. Za Yap Films: výkonní producenti, Elizabeth Trojian a Elliott Halpern. Za Discovery Channel, dohlížející producent Jon Bardin; výkonný producent John Hoffman.

zdroj: Discovery





Reklama




Vybrané články