Quantcast

F1 exkluzivně na stanicích Sport1 a Sport2 až do roku 2020

| redakce | tisk

Formuli 1 budou moci motorističtí fanoušci sledovat exkluzivně na televizních stanicích Sport1 a Sport2 až do roku 2020 (včetně). Provozovatel stanic AMC Networks International - Central Europe potvrzuje, že prodloužil se společností Pragosport smlouvu o vysílacích právech o další tři roky.

Spolu s právě startující sezonou 2017 tak budou moci diváci sledovat souboje těch nejlepších jezdců po následující čtyři roky.

Levente B. Málnay, Senior Vice-President AMC Networks International, Central and Northern Europe: “Prodloužení smlouvy posouvá naše partnerství s Formulí 1 na novou úroveň. Od roku 2015 nabízíme fanouškům exkluzivní přímé přenosy z tohoto motoristického seriálu doplněné o postřehy zkušeného komentátorského týmu. Díky velkému úsilí všech, kdo se na přímých přenosech podílejí, se podařilo dosáhnout toho, že si fanoušci v České republice a na Slovensku Formuli 1 spojují právě s našimi stanicemi Sport1 a Sport2. A my jsme na toto spojení právem pyšní.“

Evzen Chlanda, Country Manager pro Českou republiku a Slovensko: “Pokračujeme v našem úsilí vytvořit ze Sport1 a Sport2 jedny z nejsilnějších televizních stanic se sportovní tématikou v České republice a na Slovensku. Prodloužením smlouvy na vysílání Formule 1 můžeme našim divákům poskytovat i nadále ty nejlepší sportovní momenty, které jakýkoliv sport nabízí. Dále také pokračujeme ve spolupráci s těmi nejlepšími komentátory a experty.“

Přímé přenosy Formule 1 na televizních stanicích Sport1 a Sport2 lákají stále víc. Od roku 2015, kdy stanice začaly závodní seriál přenášet, sledovanost stabilně roste. Sezonu 2016 sledovalo o téměř čtvrtinu více diváků než tu předchozí.

Diváci se mohou i v nadcházející sezoně těšit na to, že jim ze všech závodních víkendů neunikne ani vteřina. Na stanici Sport1 budou moci již v pátek sledovat přímé přenosy tréninkových jízd. Na stejné stanici budou moci sledovat i sobotní kvalifikační klání. Vrchol pak přijde v neděli, kdy se fanoušci mohou na stanici Sport2 těšit na přímé přenosy ze samotných Velkých cen a také na oblíbená hodinová předzávodní studia.

Hodina plná rozborů, analýz ale i ostrých názorových přestřelek bude v režii tradičního česko-slovenského komentátorského týmu ve složení: Tomáš Richtr, Števo Eisele a Josef Král coby hlavní expert. Doplňovat je budou Richard Gonda, Štefan Rosina a Jan Charouz. Stanice pro diváky chystají i spoustu novinek, které přímé přenosy ještě více zatraktivní.

V sezoně 2017, která startuje již tento víkend, se pojede celkem 20 závodů. Seriál startuje v Austrálii, následně pokračuje v Číně, Bahrajnu a Rusku. Posléze se přesouvá do Evropy, kde se mohou diváci těšit na atraktivní závod v Monaku, ale také na klasické okruhy v Rakousku, Velké Británii, Maďarsku, Belgii nebo Itálii. Závěr sezony přinesou supermoderní okruhy Singapuru, USA nebo v Abú Dhabí. Právě tento poslední závod přinese i rozluštění tajenky, kdo bude letošním šampionem.

Kromě Formule 1 vysílají stanice Sport1 a Sport2 řadu dalších vysoce atraktivních sportovních pořadů. Od hokejových soutěží jako KHL nebo Liga mistrů, přes fotbalovou kvalifikaci na mistrovství světa 2018, italskou Serii A a francouzskou Ligue 1 až po házenkářskou Ligu mistrů či vybraná boxerská klání.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články