Quantcast

Vlastník TV Nova prodá své stanice v Chorvatsku a Slovinsku

| redakce | tisk

Mediální skupina CME (Central European Media Enterprises) prodá své televizní stanice v Chorvatsku (Nova TV) a Slovinsku (Pop TV). Novým majitelem programů se stane Slovenia Broadband, dceřiná společnost United Group.

CME za stanice získá 230 milionů eur.

Transakce podléhá schválení regulátory a očekává se, že bude dokončena do konce tohoto roku.

Společnost CME ve svém prohlášení uvedla, že výtěžek z prodeje bude použit na splacení termínovaného úvěru ve výši 250,8 milionů eur, splatného v roce 2018 a to na základě jeho výsledků na konci prvního čtvrtletí letošního roku.

Společnost United Group vznikla v roce 2007 kombinací společností SBB a Telemach a dnes je největším alternativním telekomunikačním operátorem na území bývalé Jugoslávie a poskytuje televizi, internetové připojení, fixní a mobilní telefonní služby přes kabelové sítě, satelit a OTT platformu. Také provozuje celosvětovou OTT platformu s názvem NetTVPlus.

BroadbandTVNews dodává, že po prodeji chorvatských a slovinských programů bude CME aktivní už jen na 4 trzích - českém, slovenském, bulharském a rumunském. Za čtvrt století působení ve střední a východní Evropě doposud CME opustila pouze dva trhy - polský a ukrajinský.

zdroj: BroadbandTVnews





Reklama




Vybrané články