Quantcast

Klaus, Mečiar, Sobotka a Fico u kulatého stolu na ČT

| redakce | tisk

Přesně před 25 lety byla u kulatého stolu ve vile Tugendhat podepsána smlouva o rozdělení Československa. Významné výročí připomene Česká televize v pátek 25. srpna celodenním vysíláním přímo z brněnské vily.

Speciál s řadou hostů zakončí Události, komentáře, ve kterých se sejdou předsedové vlád obou zemí - Bohuslav Sobotka a Robert Fico s bývalým předsedou vlády Petrem Pithartem a bývalým slovenským ministrem zahraničí Milanem Kňažkem.

Speciální vysílání, které začne již deset minut před devátou ranní, bude moderovat Jakub Železný. Každou hodinu nabídne kontinuálními vstupy do vysílání ČT24 divákům rozhovory například s filozofem Janem Sokolem, politologem Ladislavem Cabadou či s ředitelkou vily Tugendhat Ivetou Černou.

Na pravidelné vstupy naváže pořad Devadesátka, jehož hosty budou například bývalá slovenská premiérka a socioložka Iveta Radičová, ředitel knihovny Václava Havla Michael Žantovský, ekonom Oldřich Dědek a politologové Jiří Pehe a Lubomír Kopeček.

Celodenní speciál zakončí Události, komentáře, které navštíví předseda vlády České republiky Bohuslav Sobotka, předseda vlády Slovenské republiky Robert Fico, bývalý předseda vlády Petr Pithart a bývalý slovenský ministr zahraničí Milan Kňažko. Diskusi čtveřice hostů doplní rozhovory s tehdejším premiérem České republiky Václavem Klausem a Slovenské republiky Vladimírem Mečiarem, natočené exkluzivně pro tento speciál.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články