Quantcast

Mongolsko testuje na satelitu ABS 2A

| redakce | tisk

Na novém telekomunikačním satelitu ABS 2A se po čase opět objevily technické testy televizního vysílání. Do provozu byl opět uveden DVB-S2 multiplex na frekvenci, na které nedávno probíhalo zkušební vysílání muxu s ruskými programy.

Paket pracuje na kmitočtu 12,533 GHz, pol. V, SR 45000, FEC 2/3. Multiplex se vysílá v normě DVB-S2 a používá modulaci QPSK. V paketu se zpočátku šířil test mongolské stanice Suld TV HD, později byl nahrazen testem ETV HD.

Transpondér pracuje v ruském svazku. Sloužit bude pro potřeby mongolského trhu.

Mongolsko testuje na satelitu ABS 2A
▲ Mongolsko testuje na satelitu ABS 2A

Letos v dubnu byla uzavřena dohoda s Mongolskem, který bude využívat celkem 12 transpondérů se šířkou pásma 27 MHz pro distribuci bezplatných národních televizních programů, telekomunikačních a širokopásmových služeb na celém území Mongolska. Kapacita na ABS 2A bude v zemi prodávána pod názvem Mongolsat-1, čímž poprvé v historii bude Mongolsko nabízet satelitní kapacitu pod svoji značkou.

Ruský svazek na satelitu ABS 2A je jediný, který poskytuje pokrytí celého území Mongolska. Díky tomu bude vysílání dostupné i v regionu střední Evropy. Příjmové podmínky se ale liší podle místa příjmu (viz. mapa pokrytí).

technické parametry:

• ABS 2A (74,7 °E), freq. 12,533 GHz, pol. V, SR 45000, FEC 2/3, DVB-S2/QPSK, FTA





Reklama




Vybrané články