Quantcast

RTVS brzy spustí sportovní kanál RTVS Šport

| redakce | tiskobrázek k článku: RTVS brzy spustí sportovní kanál RTVS Šport

Na slovenském trhu brzy začne fungovat nový sportovní kanál. Půjde o nový programový okruh slovenského veřejnoprávního vysílatele RTVS (Rozhlas a televize Slovenska), který již vyjednává s operátory ohledně spuštění nového kanálu.

RTVS se zatím oficiálně nechce k chystanému sportovnímu kanálu vyjadřovat. Podle zjištění portálu Živé.sk bude testovací vysílání RTVS Šport spuštěno mezi 17.5. a 20.5.2021. Stanice bude pro operátory dostupná z peeringového centra. Ostré vysílání spustí v nadcházejících týdnech.

Stanice RTVS Šport bude šířena prostřednictvím pozemního vysílání a také přes satelit Astra 3B (23,5°E), ze kterého poskytuje své služby česko-slovenská platforma Skylink. Jednání budou probíhat i s dalšími operátory na slovenském trhu.

Vysílání RTVS Šport mělo odstartovat již před rokem. Z důvodu pandemie způsobené koronavirem COVID-19 bylo spuštění nového kanálu odloženo. Sportovní přenosy aktuálně vysílají programy Jednotka a Dvojka. Dá se proto očekávat, že většina sportu se přesune právě na nový programový okruh. Letošní rok díky odloženým sportovním akcím z roku 2020 nabízí velké množství přenosů na které má RTVS vysílací práva - hokejový či fotbalový šampionát či olympijské hry.





Reklama




Vybrané články