Quantcast

TV Nova představuje SOCIAL TV, další novinku v HbbTV

| redakce | tisk

Skupina Nova přichází s další novinkou v oblasti HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV). Jedná se o tzv. SOCIAL TV aplikaci, která rozšiřuje služby červeného tlačítka a posouvá tuto technologii zase o kus dál.

Diváci s chytrými televizory připojenými na internet mají možnost při sledování TV Nova spustit pomocí červeného tlačítka na dálkovém ovládání novou funkcí. Hybridní vysílání nyní nabízí SOCIAL TV aplikaci, která umožňuje sběr fotek z Instagramu podle nastaveného hashtagu a ty pak ukazuje přímo na televizní obrazovce.

První vlaštovkou bylo propojení aplikace SOCIAL TV s minisérií Iveta o začátcích kariéry Ivety Bartošové, jejíž první díl měl premiéru na Voyo v pátek 6. května. Pod hashtagem #malomeznas a #ivetanavoyo se pak diváci mohou proklikat materiály z natáčení, souvisejícími odkazy a vlastně vším, co by našli pod tímto hashtagem na Instagramu.

Novinka v HbbTV - SOCIAL TV (foto: TV Nova)
▲ Novinka v HbbTV - SOCIAL TV (foto: TV Nova)

TV Nova nestále pracuje na technologickém rozvoji a vylepšení prostředí červeného tlačítka. Iva Dohnálková, Business Development Manažerka HbbTV, shrnuje: „Technologie HbbTV neboli červené tlačítko představuje výhody propojení televizního vysílání, internetu a nyní i sociálních sítí. HbbTV je jednou z nejrychleji rostoucích technologií, která má již nyní zásah přes 2,4 milionu diváků.“

Novinka v HbbTV - SOCIAL TV (foto: TV Nova)
▲ Novinka v HbbTV - SOCIAL TV (foto: TV Nova)

Nabídka červeného tlačítka byla v březnu tohoto roku rozšířena o dlaždici Nova Lady, která je vytvořena především pro ty diváky, kteří si nemohou stanici Nova Lady naladit jiným způsobem. Diváci si tak mohou užít nabitý program kanálu Nova Lady, aniž by poznali jakýkoliv rozdíl od klasického šíření signálu například prostřednictvím pozemního nebo satelitního vysílání. Další letošní novinkou bylo zařazení TN Live v souvislosti s válkou na Ukrajině.

Data: ATO-Nielsen Admosphere květen 2022, statický obsah.

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články