Quantcast

Další odborné ocenění tvůrčímu týmu TV Paprika

| redakce | tisk

V moravském městě Znojmě se ve dnech 3. − 8. září 2006 už poosmé pořádal Mezinárodní festival televizní a rozhlasové tvorby s gastronomickou tematikou.

Do soutěže se letos přihlásilo 152 televizních pořadů z produkce 14 zemí.

A že byla laťka nasazena hodně vysoko, o tom svědčí mimo jiné skutečnost, že hlavní festivalová cena byla udělena televiznímu snímku natočenému v anglicko-americké koprodukci.

TV Paprika se profesního klání televizních tvůrců zůčastnila se dvěma seriály. Jedním z nich byly Chuti monarchie, vyrobené s podporou maďarské Celostátní rozhlasové a televizní rady, a vedle nich byla do soutěže nominována oblíbená Rybářská latina.

Mezinárodní porota, ve které zasedali televizní i gastronomičtí experti, ocenila seriál Chuti monarchie čestným uznáním.

Diplom převzala šéfredaktorka stanice TV Paprika, Edit Szabóová, která v kruhu obecenstva sklidila velké ovace, když upozornila na to, že jak se na televizní stanici vysílající do tří jazykových oblastí patří (je všeobecně známo, že program kanálu TV Paprika sledují diváci v Maďarsku, v České republice a na Slovensku), vyslovuje své poděkování za udělenou cenu maďarsky, její kolegyně Emília Slezáková tlumočí proslov do slovenštiny − a vše se to děje v České republice, před českým publikem.

Tvůrci seriálu Chuti monarchie:
Redaktorka: Tímea Turbová, režie a kamera: Tamás Horváth, pořadem provází: Róbert Bede.

Tvůrcům touto cestou znovu gratulujeme!





Reklama




Vybrané články