Quantcast

Polská TVN skončí v analogu na 13E

| redakce | tiskobrázek k článku: Polská TVN skončí v analogu na 13E

Polská komerční televize TVN se rozhodla ukončit analogovou distribuci programu na satelitu Hot Bird (13°E). V polovině prosince letošního roku skončí analogový signál na transpondéru číslo 16, na frekvenci 11,506 GHz, polarizace vertikální. Přesný termín odpojení analogového vysílání TVN zatím není známý ale je jasné, že bude odpojen před Vánocemi.

Podle informací stanice TVN přijímá analogový satelitní signál této televize ještě okolo 200 tisíc diváků. Vše ale nasvědčuje tomu, že informace nemusí být pravdivá. Většina satelitních domácností již dávno přešla na digitální příjem programů.

Na transpondéru číslo 16 se vedle analogového TVN vysílá i digitální signál - program TVN HD ve vysokém rozlišení v kompresním formátu MPEG-4, na kmitočtu 11,523 GHz, polarizace vertikální, SR 5000, FEC 7/8 v systému podmíněného přístupu Conax pro abonenty paketu N. Po vypnutí analogu vznikne prostor pro spuštění digitálního multiplexu s rozšíření nabídky Prémium o dva filmové kanály ve vysokém rozlišení. Start těchto stanic se očekává v lednu až únoru příštího roku.

Jak náhrada za analogový příjem TVN ze satelitu Hot Bird bude provozovatel od 3. října 2008 nabízet tzv. Televize na kartě. Půjde o levný satelitní přijímač Technisat s integrovaným dekodérem Conax a přístupovou kartou Conax, kterou si může zákazník dokoupit za 49 zlotých. Karta divákům umožní příjem programů TVN, TVN7, TVP1, TVP2 a Religia.tv po dobu tří měsíců. Nabídka bude zajímavá především pro Poláky pracující v zahraničí.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články