Quantcast

Skylink: Viasat Nature změnil kmitočet

| Tisk

logo Satelitní platforma Skylink provedla změnu transpondéru dokumentárního kanálu Viasat Nature. Divák stanici nyní najde na jiné frekvenci. Změna kmitočtu proběhla dnes a souvisí s úpravou podzimní programové nabídky provozovatelů služby - společností Towercom a TradeTec.

Viasat Nature nyní vysílá na kmitočtu, kde do dnešního rána vysílal filmový kanál Kino CS, který se přesunul do DVB-S2 multiplexu spolu s ostatními programy balíčku CS TV - tedy Doku CS a Muzika CS. Kvůli příjmu Viasat Nature není potřeba na set top boxu provádět žádné dodatečné úpravy. Plně postačuje vyhledat původní programovou pozici, kde diváci doposud sledovali zmíněnou stanici Kino CS.

Placený kanál Viasat Nature se přesouvá na jiný kmitočet zejména z důvodu plánovaného spuštění slovenské komerční televize Empatia TV. Zájmem totiž je, aby se stanice uplinkovala přímo z Bratislavy. Toho lze docílit, pokud se najde volná kapacita na některém z transpondérů, které se provozují ze slovenské metropole. Transpondér s uvolněnou pozicí po Kino CS (freq. 11,992 GHz) je provozován z Prahy.

technické parametry - Viasat Nature:

logo satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
kódování (CA systém): CryptoWorks / Irdeto
dostupnost: balíček Multi

technické parametry - Empatia TV (plánováno):

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,797 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500


FEC: 3/4
norma: DVB-S
modulace: QPSK
kódování (CA systém): FTA

Kanál Viasat Nature odstartoval v květnu 2010 a vysílá dokumenty o zvířatech, přírodě, životě v divočině a ošetřovatelích, které získaly řadu cen. Obsah dokumentů je tvořen uznávanými produkčními společnostmi jako BBC, Channel 4 a Perhenon. Viasat Nature vysílá 24 hodiny denně s českým dabingem. Vysílání je bez reklam.

Skylink je v současnosti jedinou satelitní DTH platformou u nás, která kanál Viasat Nature poskytuje.

Martin Vyleťal





Reklama




Vybrané články