Quantcast

Česká stanice Z1 ukončí vysílání

| Tisk

logo Česká zpravodajsko-publicistická televize Z1 přestane v pondělí v noci vysílat. Serveru Novinky.cz to potvrdil generální ředitel televize Zdeněk Šámal. Podle šéfa televize se jedná o rozhodnutí vlastníka a jediného akcionáře, finanční skupiny J&T.

"Televize prošla v posledním roce restrukturalizací s cílem snížení nákladů. Reklamní trh ale nereflektoval možnost oslovení specifické cílové skupiny za vyšší cenu na jednoho diváka, než nabízejí plnoformátové televize a jiná média. Není tak možné garantovat návratnost dalších investic do projektu," uvedl mluvčí J&T Petr Málek. Skupina J&T do projektu televize investovala stovky miliónů korun.

Podle průzkumu stanici sledovalo okolo 200 tisíc diváků. Základem vysílání byly ekonomické informace, finanční zpravodajství a byznys zprávy denně od 7:00 do 23:00 hodin. O víkendu vysílala převážně dokumenty.

Česká stanice Z1 odstartovala v červnu 2008. V prvních měsících vysílala pouze v Praze, Brně, Ostravě a Plzni. Postupně své vysílání rozšiřovala do dalších regionů. Dnes je stanice šířena prostřednictvím všech satelitních platforem, kabelových sítí v ČR.

dostupnost Z1:

satelitní platformy:

CS Link
Skylink
UPC Direct
Digi TV



DVB-T:

síť 3 provozovaná společností České Radiokomunikace (ČRa)

DVB-T multiplex 3 bude obsahovat poslední televizní stanici - Public TV a také Rádio Proglas.

podle Novinky.cz

redakce





Reklama




Vybrané články