Quantcast

Česká TV Public se rozhodla ukončit vysílání

| Tisk

Český televizní trh opouští další tématická stanice - Public TV. Po byznysové Z1 je to další televizní kanál, který v letošním roce ukončuje svůj provoz. Ukončení provozu Public TV je naplánováno na dnes 31.5.2011.

"Televize Public ukončuje své vysílání ve všech distribučních sítích. Konec vysílání zasáhne diváky satelitních platforem již dnes, tj. v úterý 31.5.2011. Ve středu 1.6.2011 skončí také distribuce v síti kabelového operátora UPC," uvedla Public TV.

Proč stanice končí? "Důvodem ukončení aktivit Televize Public je dlouhodobě nepříznivá ekonomická a tržní situace pro malé televizní stanice doplněná o nepřístupnost mediálních agentur," vysvětluje důvody tiskové oddělení Public TV.

"Veškerý personál i spolupracovníci TV Public byli o ukončení činnosti informováni na mimořádné poradě, která se konala dnes v sídle společnosti TotalPress, s. r. o.," doplnil provozovatel stanice.

technické parametry - Public TV:

satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,992 GHz
polarizace: horizontální
SR: 27500
FEC: 3/4
norma: DVB-S


modulace: QPSK
CA systém: žádný ( FTA)

Zatím není jasné, zda a jaký program se na uvolněné kapacitě na satelitu Astra 3B (23,5°E) bude vysílat.

Public TV nedávno oznámil, že se spojí s jiným projektem a postupně se představí v nové podobě. Public TV se v poslední době zaměřoval na lifestylové pořady, magazíny, diskuse, hudební a interaktivní pořady. Stanice vysílala volně prostřednictvím kapacity na satelitu Astra 3B (23,5°E), takže program byl dostupný všem zájemcům o tuto stanici.

Do 18.4.2011 stanice vysílala vedle satelitu Astra také prostřednictvím DVB-T multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group (CDG), vlastněná Českými Radiokomunikacemi (ČRa).

redakce





Reklama




Vybrané články