Quantcast

Nové karty Skylink Standard HD M7 budou funkční jen ve čtečkách Irdeto

| Tisk

logo Provozovatel satelitní platformy Skylink, lucemburská mediální skupina M7 Group, chystá úpravu v novém kódování Irdeto. Změna se dotkne všech přístupových karet Skylink Standard HD M7. Firma tyto karty uvedla na český a slovenský trh začátkem ledna 2013.

Podle informace, kterou zaslala všem svým obchodním partnerům budou tyto dekódovací karty v nejbližší době funkční již výhradně v certifikovaných dekodérech Irdeto s označením Skylink READY. Znamená to, že uživatelé těchto karet v necertifikovaných dekodérech Irdeto budou mít problémy s příjmem programové nabídky Skylink.

Skylink dlouhodobě upozorňoval na nezbytnost satelitního přijímače s integrovaným či externím dekodérem s certifikovaným systémem Irdeto. Ve spolupráci s firmou Irdeto se Skylink rozhodl pro přechod na vyšší úroveň zabezpečení karet Skylink. K této změně dojde v nejbližších dnech.

Proč se zvyšuje úroveň zabezpečení systému Irdeto u Skylinku? "V systému Irdeto existuje několik úrovní zabezpečení. Až dosud jsme byli na té základní, tedy nejnižší. Irdeto doporučuje postupně zabezpečení zvyšovat," vysvětlil webu parabola.cz člen představenstva společnosti M7 Group Jaromír Glisník. Zároveň zdůrazňuje, že změny v kódování se týká jen nových karet M7. "Na "starých" kartách Skylink Standard HD (Irdeto) ani na kartách Skylink Výměna (ICE) ani na kartách Výměna M7 (ICE) k žádné změně nedojde," dodává.

logo "Změna se týká pouze karet Irdeto Standard HD M7. U těch se používání v CW dekodérech nepředpokládá," říká Jaromír Glisník.

V jakých přijímačích budou karty Skylink Standard HD M7 fungovat? "Budou bez problémů fungovat v dekodérech Irdeto se Secure Silicon. Tento požadavek splňují všechny přijímače Skylink READY," popisuje Jaromír Glisník.



Změna v kódování může být dalším krokem v zavedení surflocku - tedy omezení počtu současně dekódovaných programů. "Surflock je jedna z dalších alternativ vyššího zabezpečení a je možno ji nasadit plošně. Zároveň je možné na úrovni jednotlivých karet nastavit, kolik programů současně může karta dekódovat," přibližuje funkci surflock Jaromír Glisník.

Zároveň dodává, že zapnutí funkce surflock nikdo ze zákazníků Skylink nezaregistruje. "Při rozumném nastavení tohoto parametru nikdo z našich zákazníků, kteří kartu užívají v souladu s našimi všeobecnými obchodními podmínkami, zapnutí surflocku nezaznamená. Jistě jej však zaznamenají diskutující na uzavřených satelitních fórech," doplňuje Jaromír Glisník.

redakce





Reklama




Vybrané články