Quantcast

Rakouská DVB-T2 SimpliTV bude za 10 eur. Potvrzeno.

| Tisk

logo Nová rakouská DVB-T2 platforma SimpliTV spustila své internetové stránky, které potvrdily původní neoficiální informace ohledně ceny předplatného. Vedle bezplatných programů ORF Eins HD, ORF 2 HD a Servus TV HD mohou diváci sledovat další kanály v DVB-T2 za 10 eur měsíčně, případně za zvýhodněnou cenu 110 eur ročně.

Dcera ORF SimpliTV oznámila cenu předplatného své nové DVB-T2 služby, která oficiálně startuje 15.4.2013. Vedle neplacených programů v DVB-T (ORF Eins, ORF2, ATV, Puls 4, Servus TV, ORF 3, ORF Sport+ a 3sat a řady regionálních stanic) mohou rakouské domácnosti již brzy přijímat řadu dalších stanic. Má to však jeden háček - příjem většiny nových stanic bude zpoplatněn.

Z nových programů budou po registraci bez poplatků ORF Eins HD, ORF 2 HD a Servus TV HD. Ostatní nové stanice Sat.1 HD, ProSieben HD, Das Erste HD, ZDF HD, RTL HD, Vox HD, RTL 2, Super RTL, Kabel Eins, Sixx, Arte, Eurosport, Phoenix, BR, N-TV, ZDFneo, CNN International, Deluxe Music, Nickelodeon, Sport1, KiKa, Playboy TV, DMAX, RTL Nitro, BR Alpha, Comedy Central a 4 budou součástí placené televize SimpliTV. Měsíční pořídí zájemce za 10 eur, roční za 110 eur na prvním přijímači. Na druhém a třetím zaplatí domácnost 4 eura měsíčně, resp. 44 eur ročně.

logo Na zájemce o placenou televizi SimpliTV čeká další poplatek - 25 eur jako náklady na aktivaci na prvním přijímači, 10 eur na dalších přístrojích. Na jednu domácnost mohou být napsány maximálně 3 přijímače.

Pro sledování programů SimpliTV v DVB-T2 potřebují zájemci buď CI Plus modul v modernějších televizorech s DVB-T2 nebo novější set top box s podporou tohoto standardu.

Pro sledování programů SimpliTV doporučuje provozovatel sítě přijímače SimpliTV-BoX T2112 a SimpliTV Box Plus T 4112. Další přijímače od jiných výrobců budou představeny v nejbližší době.



Je otázkou, zda SimpliTV si získá řadu pravidelných abonentů - většina stanic (alespoň v SD rozlišení) vysílá přes evropský satelitní systém Astra (19,2°E) volně, nezakódovaně. Satelitní divák pro takové stanice nepotřebuje žádný dekodér a ani kartu. Nicméně je řada oblastí, kde z různých důvodů není možné nainstalovat satelitní parabolu.

podle Digital Fernsehen

redakce





Reklama




Vybrané články