Quantcast

Nové moduly Unicam Pro a DeltaCAM Pro Twin

| Tisk

Na trhu u našich severních sousedů se objevily nové přístupové moduly, jejichž výhodou je podpora dekódování více streamů a univerzálnost aplikací. CAM moduly mají označení Unicam Evo 4.0 ve verzi Standard a Pro a DeltaCAM Pro Twin 2.0 Deltracrypt.

Nové moduly mohou být zajímavé především pro kabelové operátory a penziony, kde je často problém při výměně karet přizpůsobit příslušný modul. Vedle toho modul DeltaCAM Pro Twin umožňuje používat dvě karty různých operátorů v televizorech s jednom slotem CI/CI+. Není tedy problém s používáním karet CYFRA+ a například erotických karet, případně karet platforem jako jsou ORF, TivúSat či Fransat v jednom modulu.

Modul Unicam Evo 4.0 se před časem objevil na polském trhu. Šlo ale o verzi z Německa, která nebyla vhodná pro všechny potřeby potencionálních polských zákazníků. Při pořízení modulu si musí uživatel prostudovat, zda má verzi modulu pro polský trh.


obrázek

▲ Obr č. 1 - CAM Unicam Evo Pro Deltacrypt system (zdroj: satkurier.pl)

Modul Unicam Pro Evo 4.0 má jen jednu čtečku standardních karet. Dostupná je také štíhlá verze Unicam Evo 4.0.

Vzhledem k tomu, že modul Unicam Pro Evo 4.0 má stejné možnosti jako DeltaCAM, jsou níže popsány vlastnosti modulu na dvě karty.

Je třeba pamatovat na rozdíly mezi moduly: modul DeltaCAM Twin REV 2.0 Deltacrypt CI má dvě nezávislé čtečky karet (1x plné velikosti karty / 1x SIM) a automatickým rozpoznáváním karet po vložení. Kromě toho si může uživatel pořídit programátor, který umožňuje nejenom modul naprogramovat ale také jej využít jako druhou čtečku běžných dekódovacích karet, pokud z nějakého důvodu nemůžeme používat kartu ve velikosti SIM.


obrázek

▲ Obr č. 2 - CAM Unicam Evo Pro Deltacrypt system (zdroj: satkurier.pl)

V nejnovější verzi modul umí pracovat s mnoha kartami různých kryptovacích systémů. Důležité je, že modul umožňuje dekódovat programy v DVB-S a DVB-S2 a podporuje datové toky až do Ultra HD 4K rozlišení (do 100 Mbps). Kompatibilita byla také vylepšena pro různé řady televizorů jako například LG, Panasonic a Loewe.

Nová konstrukce modulu je vybavena rychlým procesorem (verze v 4.0):

16 MB SDRAM
4 MB Flash

Nejdůležitější vlastností modulu DeltaCAM Twin REV 2.0 Deltacrypt CI je dekódování až 8 kanálů MTD (Multinational Transponder Descrambling - dešifrování více transpondérů v kabelových sítích) a až 32 PIDů. Modul je optimalizován pro paralelní zpracování až 4 ECM dat v reálném čase.

DeltaCAM Twin REV 2.0 Deltacrypt CI je multisystémový modul CAM kompatibilní s mnoha kryptovacími systémy, včetně Viaccess, Conax, Irdeto, CryptoWorks, MediaGuard (Seca / Aston), Nagravision a BISS. Je kompatibilní s operátory řady platforem jako jsou například Canal Digitaal NL, TV Vlaanderen, ORF, HD+, TeleSAT, Digiturk, TivúSat.

DeltaCAM Twin REV 2.0 Deltacrypt CI byl testován s přijímači s CI/CI+ slotem a televizory a také s PC DVB kartami. Zvláštní pozornost byla věnována kompatibilitě s PC DVB jako jsou DVBSky, anysee, KNC ONE, TechnoTrend a dalšími.

Modul korektně spolupracuje s kartami:

- CYFRA+ (Seca - Mediaguard, Nagravision)
- TVN (Conax) - pro operátory
- BBC (Viaccess) - pro operátory
- TNK SD/SMART HD (Conax)
- erotickými v systémech Viaccess a Conax
- TNT SAT (není vyžadován přijímač)
- Fransat (karta CI+)
- HD+ (karty HD02 a HD03)
- ORF (karta CI+)
- SRG SSR (V5 a starší)
- Sky Deutschland
- Digitürk

Výhody:
+ universální CAM pro vlastní přijímač nebo televizor


+ 2 nezávislé čtečky karet (standard a SIM) pro DeltaCAM a 1 čtečka pro Unicam
+ může být více streamový, ideální pro kabelovky
+ pro různé karty v řadu systémech podmíněného přístupu

Nevýhody:
- dražší než universální CAM CI/CI+ a dvoukartový

zdroj: satkurier.pl

redakce





Reklama




Vybrané články