30.08.2008, 17:31.54 | |
Jak nastavit DiseqC v menu prijimace AB IB 9000HDDobry den,Zakoupil jsem si tento prijimac, mam DISEQC 8 vstupu zn. EMP Centauri. Vlastnim staricky prijimac HUMAX CRCI 5500 a AB IP BOX 200s. U techto prijimacu nebzl problem s nastaveni prepinani diseQc pomoci povelu jako u motoru. Problem mam vsak u tohoto prijimace s nastavenim. Zkousel jsem jak prepinani v rezimu KONFIGURACE SATELITU / jak DISEQ 1.0 tak 1.1 a v rezimu USELS DISEQC 2.1. V techto rezimech nastavim treba ASTRU 23,5 a pomoci sipek mi prijimac najde Astru, pak dam ulozeni EXITEM{to zn.ulozit} a zmacknu zlute tlacitko na rezim vyhledavani. Zde dam rucni vyhledavani, zvolim ASTRU 23,5 a dale parametry SLOVLINKU a najednou tam neni signal, proste se to nastaveni neuklada. Nenni nekde skryte tlacitko, kterym se to uklada? Po dlouhe dobe se mi rele podarilo prepnout na Astru 23,5 a prijimac mi nasel czechlink a slovlink, ale jakmile opakuji novy pokus s vyhledanim dalsi druzice, treba THOR, prijimac mi thor najde, ale neulozi. Ma nekdo zkusenosti jak tyto druzice nastavit? dekuji vsem za rady. Marcel |
![]() Marcel, |
30.08.2008, 17:43.38 | |
RE: Jak nastavit DiseqC v menu prijimace AB IB...a to neumi uncomited switch , ze to delas tak slozite ? |
![]() bublajs |
31.08.2008, 15:32.42 | |
Nastav DiSEqC 1,1Menu - Vyhledávání programů - Konfigurace satelitu - (nalistovat satelit, když není v listu, tak rudé tl. "přidat" a potom vyhledat v seznamu název satelitu - OK, nastavit DiSEqC 1,1 - nastavit příkazy 1 až 8 podle LNB připojených na vstupy relé 1 až 8. Exit = Uložit a ukončit.Druhá elegantní možnost je nastavit satelity a DiSEqC k LNB v PC Editoru beta8 v "Editování LNB" a nahrát to do přijímače. Editor je na ABcom downloadu: http://download.abcom.sk |
![]() bob.r |
31.08.2008, 18:06.37 | |
RE: Jak nastavit DiseqC v menu prijimace AB IB...Dekuji moc za pomo, uz mi to jde. M. |
![]() Marcel, |