Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
25.07.2009, 16:58.56

dvb-T2

spíše dotaz pro d2mac či co mají již v provozu mpeg4 v síti dvbT
máš již zkušenosti s dvbT2 mpeg4? jak to kostičkuje?vypadává?...je zapotřebí silný signál,či to běhá i na hraničnim signálu?díky chlape R^ :8)
uživatel
cb21
25.07.2009, 19:02.53

@cb21

Co že to?
Kde hořelo?

To ses jako chtěl zeptat, jestli jsem byl v poslední době v UK, Srbsku, nebo Itálii a možná ještě někde jinde (asi Slovinsko), kde se v těchto zemích v normě dvb-t2 vysílá/testuje?
Pak je odpověď: ne, nebyl a netestoval.
Vůbec jsem se o tohle ještě nezajímal, nevím ani, jestli je vůbec u nás dostupný nějaký přijímač/TV, který/která tuto normu podporuje.

Co se kostiček týče, bude to podle mě záviset spíše na použité kompresi a datovém toku vysílání.
Je to signál, jako každý jiný, ani v tomto nevidím oproti dvb-t žádný rozdíl, jeho úroveň a odstup od šumu musí být na vstupu tuneru takový, aby ho tuner mohl zpracovat. Jak je to s ochrannými intervaly a odolnosti proti pre-echu, ví bůh.
uživatel
D2MAC
25.07.2009, 19:08.48

RE: dvb-T2

Zde je pěkná srovnávací tabulka DBV-T vs. DVB-T2:

http://en.wikipedia.org/wiki/DVB-T2
uživatel
D2MAC
25.07.2009, 19:42.21

diky....já vul jsem myslel spíše mpeg4 ale to nevadí :))) R^
uživatel
cb21
25.07.2009, 20:11.34

konečne si potvrdil čo si zač. Ale inak ťa obdivujem , že ťa to stále baví. Ako príklad uvediem N3 v emu , chytanie na víko od ešusu , chatu , telefonneho operátora ,g-box ,montáže , objíždení svojich zákazníkov ,dvb-t2 ,dealertvo a čo ja viem ešte čo budeš chcieť testovať.
tak testuj a daj vedieť. C: yoakam.no-ip.info 12000 rambo007 700obmar no { 0:0:3 }
uživatel
oneeeee
25.07.2009, 20:48.02

@cb21

Komprese MPEG4 může být použita jak u standardu DVB-T, tak i u DVB-T2...
Nekupoval jsem zatím zbrkle box s MPEG4, neboť nevím, jaká bude příjmová situace, až kolegové z PL a SK spustí nějaký chytatelný vysílač.
Tím pádem nemám ani možnost příjmu ČT1 HD a Nova HD ve čtvrtém multiplexu, což mi ale vůbec nevadí, neboť:

1) mux4 přijímám jen s minimální signálovou rezervou
2) nemám doma HD zobrazovač, nejlepší, co mám, je 16:9 82cm CRT.

Musíš pochopit, že nejsem z Prahy, kde je digitálně hotovo, ale z dálného východu, kde jede vše v provizoriu, pokud to vůbec jede. Taky se může stát, že až se tu zapnou všechny vysílače na maximum, bude tu díky 1f síti takový guláš (3 vysílače v okruhu 40km), hory = pre-echo, odrazy, odrazem zpožděné pre-echo...DVB-S to jistí.

Zatím mám zkušenost takovou, že přidání druhého ostravského vysílače muxu1 v místě mého bydliště příjem velmi zkomplikovalo, namísto usnadnilo, a těžko odhadovat, co to udělá po navýšení výkonu letos na podzim.

@oneeeee

Zapomněl jsi ještě na tetu v Německu.
Tu ccshitovou DNS adresu si převeď na IP a zjistíš, že je dávno mrtvá.
uživatel
D2MAC
25.07.2009, 21:12.41

ja jen,že jsi tu nedávno psal,že chceš box s mpeg4,ale to je ted jedno....
ps: je pro mne zajívavostí,že tu strpíš takového imbecila,jako je Oneeee??je to vlez-do(nevhodné slovo)-ka bez vlastního názoru s nižšim IQ,který posuzuje věci jen z toho,co si přečte a nepoužívá mozek.Navíc porušuje pravidla. ;)
uživatel
cb21
25.07.2009, 21:23.58

@cb21

Chci box s MPEG4, to stále platí, ale až budu mít jistotu, že mi vůbec k něčemu bude.
BTW, také porušuješ pravidla tím, že se o oneeeem takto nepěkně vyjadřuješ. ;)
Za vzájemné napadání vás můžu vyhodit klidně oba dva, pokud se to vyostří, třeba vám pár dnů na "dovolené" lépe pomůže k vzájemné toleranci. :)))
uživatel
D2MAC
25.07.2009, 21:30.12

Mňa môže napadnúť už len gryzly. :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
oneeeee
25.07.2009, 23:33.01

oneeeee

Klídek kluci,vždyt D2MAC sympatický hoch má víc rozumu víc než vy dva. :8) :8) :8)
Vy dva se asi nemůžete vystát,že????,
natož bych chtěl kouknout kdyby jste se viděli.
Koukejte každý na to své a bude vše OK, Ooneeee,cb21,
:8) :8) je to již dobré???? R^
uživatel
hery
26.07.2009, 16:13.38

Posledne testy, ktore boli v Taliansku, a bol zverejneny aky taky vysledok : 4 zo 6 stb sa podarilo vysielanie zachytit.
uživatel
gogo1