Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Panasonic plazma TX-P42GT60

Páni potreboval by som poradiť s problémom po pripojení USB kľúča na tejto plazme. Keď ho vložím do konektora - skúšal som 4 rôzne modely a kapacity - pri všetkých mi najprv napíše " Zistilo sa zariadenie USB" po chvíľke nápis zmizne, idem do menu, USB kľúč tam vidím, dokážem si pozrieť jeho parametre, názov, sériové číslo, dá sa odpojiť cez žlté tlačidlo na diaľkovom ovládači ale keď dám možnosť formátovať, hneď mi vypíše:
"Formátovanie neúspešné.Toto zariadenie nie je podporované".
Skúšal som kľúč naformátovať v počítači na FAT,FAT32,exFAT ale po pripojení k televízoru stále to isté dookola. Som
z toho zúfalý, neviem čo to má znamenať, volal som aj do Panasonic-u povedali mi aby som skúsil tvrdý reset,
ale podľa ich rady - stlačiť naraz tlačidlo Menu na TV aj na diaľkovom ovládaní - vôbec nedosiahnem žiadnu ponuku resetu a upozornenia na vymazanie predvolieb a továrenské nastavenie systému. Nemáte prosím Vás s týmto problémom nejaké
skúsenosti ktoré by mi pomohli. Ak do televízora vložím SD kartu s fotoaparátu, hneď sa otvorí ponuka čo chcem sledovať fotky, video alebo hudbu, potvrdím a krásne to funguje.
Takisto keď pripojím HDD, hneď ho chce formátovať, takže tiež bez problémov. Skúsil by som ten tvrdý reset len sa nemôžem
dostať do toho kroku, ktorý mi opisovali v Panasonic-u.
Malo by sa tam zobraziť nejaké okno kde je zobrazené všetko
čo je na TV v poriadku - zelené odfajknutie alebo upozornenie ak niečo nie je v poriadku - červené oznámenie. Potom treba televízor vypnúť a po zapnutí by mal byť resetovaný. Poprosím
o radu len tých ktorí chcú a vedia poradiť, nie majstrov sveta čo všetko vedia.

Ďakujem

stevko
Registrace: 4/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29
Odpověď v diskusním vlákně

a už to

v minulosti někdy chodilo?,nebo to zkoušíš poprvé a nic? R^ :laughing: R^

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Panasonic plazma TX-P42GT60

USB klúč je u Vás Flashka ? Jinak tu Flash jednu a tu samou, několikrát opakovaně vyndat a zas zasunou a vždy zadat v menu fomátovaní - nespěchat a na 4.pokus se musí chytit a fungovat. No ještě jí pro jistotu v PC vymaž, než zasuneš do Panasa.

CES

Nie neskúšal som zatiaľ USB kľúč, len HDD a ten hneď chcel
formátovať. Mám ten televízor len krátko a ostatné čo som skúšal bez problémov funguje. Nakoľko som skúšal HDD kde boli filmy (mal som to len požičané ), chcel ho hneď formátovať. Skúsil som aj môj HDD na ktorom mám zálohy fotky, dokumenty, video a takisto ho hneď chcel formátovať, takže bez problémov komunikuje ako má. Keby som ho dal formátovať, určite by to v pohode prebehlo a HDD by bol pripravený pre tento televízor. Trápi ma len to USB-čko. Dalo by sa to riešiť aj pamäťovou kartou na ktorú by som dal to čo by som dal na USB a pozrel by som si to ako z USB. Chcel som si ale kvôli televízoru kúpiť USB 3.0 kľúč ale vidím, že to možno nebude také jednoduché.

stevko

stevko

nevím jak tady,ale některá zařízení mají omezenou min. velikost paměťového média,zkus prostudovat návod R^ :laughing: R^

pierrepetr

No jasně, jak píše pierrepetr, a dál než s tím začneš šachovat - formátovat. Tak si to vysmaž na CD nebo DVD. Po formátovámí návrat záznamu nemožný. :) R^

CES

Pre pierrepetr :

Ano aj to je pravda s tou veľkosťou. Píšu, že v tomto TV určite bude fungovať HDD s kapacitou 160 GB až 3 TB. Ale to je HDD. Podľa návodu má fungovať aj USB kľúč - flashka. V recenzii je to popísané. Skúšal to síce s 32 GB flash ale takú momentálne doma nemám len 2GB, 4GB, 8GB a 16GB a tam je to vždy o tom istom. Keď som skúšal tú SD kartu bez problémov ide a má len 2GB. Tu je odkaz na tú recenziu:

http://www.digizone.cz/clanky/panasonic-tx-p42gt60e-zapomente-na-reci-o-spotrebe-zamerte-se-na-obraz/

Pre CES :

Skúšal som ju viac krát zasunúť aj vysunúť ale vždy to isté " Formátovanie neúspešné. Toto zariadenie nie je podporované." Takže dookola bezradnosť ale USB porty budú asi O.K. lebo ako som písal HDD to chce hneď formátovať.

stevko

Pre CES

Pardon ale nepochopil som tern posledný tvoj príspevok.

No jasně, jak píše pierrepetr, a dál než s tím začneš šachovat - formátovat. Tak si to vysmaž na CD nebo DVD. Po formátovámí návrat záznamu nemožný.
Viem, že po formátovaní bude flash prázdna ale nejde ani keď sú tam nejaké fotky alebo je čisto naformátovaná v PC. Už som asi skúsil,všetko čo som vedel ale zatiaľ nič. Nemám tam nič dôležité len som chcel vyskúšať čo sa s tým USB flash dá v tom TV vlastne robiť nahrávať, prehliadať fotky, video a pod.

stevko

Jo kolego pochopils to dobře. R^

CES

To som rád - kolego, "že som to pochopil" ale problém stálo trvá a som z toho dosť zúfalý. Skúsim ešte požičať nejakú 32 alebo 64GB flash a uvidím ako sa to zachová. Potom napíšem jak to dopadlo.

stevko

USB jen pro =čtení=.

Mám stejnou TV (50tku) a s USB FLASH není problém. Jen chci upozornit, že FLASHka je jen pro "čtení" - Apps / přehrávač médií / Fotografie.. atd.. Tato TV "nahrává" jen na HDD !

tecka
Registrace: 7/2009

HDD:

A ještě doplním k tomu HDD. TV si připojený HDD pro účely nahrávání CELÝ naformátuje na freebsd (UFS2) filesystem. Takže jednak samozřejmě smaže VŠECHNA data, která na tom disku jsou, druhak ten HDD je nečitelný běžně ve Windows PC. Takže standardně je po naformátování v TV ten HDD omezen je opravdu na nahrávky z TV - přihrát na něj např. videa z PC nebo fotky jednoduše nejde. Bez formátování v TV lze HDD používat jen ke čtení - tzn. podobně jako z Flash USB lze číst videa, fotky apod.

tecka

Podle mých zkušeností není problém z flešky přehrávat fotky. Nejde na ni ale nahrávat. Jak píše pierrepetr musí mít nahrávací medium určitou kapacitu. To najdeš v návodu. A ještě k technikům, měl jsem u uvedené značky nějaký problém. Žádal jsem o radu. Mají asi universální odpověď - tovární nastavení a začít vše znovu. Potom se mě robot zeptal, jestli mě rada pomohla...

Teryk
Registrace: 10/2010

Pre tecka:

Nájde a prehrá Ti súbory aj keď je tá Fleška pod 16GB? Ja mám momentálne len 2, 4, 8 a 16GB.Zajtra budem mať požičanú 32 alebo viac GB a uvidím ako sa s tým telka vysporiada. Je mi jasné, že HDD bude po naformátovaní prázdny. Skúšal som nahrať zmiešané súbory hudbu, video a fotky na SD kartu a bez problémov všetko zvládne prehrať a zobraziť. Ak budem mať na HDD len fotky a hudbu malo by to tiež normálne zvládnúť? Mne to hneď ako pripojím HDD ponúkne možnosť formátovat. Nepočítam s tým, že na flešku budem nahrávať, skúšal som len prehrať fotky a vtedy som narazil na popisovaný problém. Áno HDD zvládne od 160GB po 3TB a takú flešku asi ťažko zoženiem.

Pre Teryk:

Keď som volal do Panasonic tiež som dostal radu o tvrdom resete ale ani to mi podľa ich rady nefunguje - vôbec sa tam nedostanem do nejakej možnosti tvrdého resetu. Dá sa to asi kombináciou stlačenia nejakých tlačítok na dialkovom a na TV. Vieš mi poradiť ako to urobiť?

stevko

Stevko, abys nic nepokazil, tak zítra sedni před televizor a vem dálkové ovládání. Zavolej Zákaznickou podporu servisního technika pana Jirouška tel 777821088 . Nechej si přímo poradit, co máš udělat a v přímém kontaktu proveď. Když se něco nepovede tak hned opravíš nebo doplníš. A nemáš-li jistotu, tak nemačkej žádná tlačítka. Nebo poneseš za trest TV do servisu, až něco zablokuješ.

Teryk
Registrace: 10/2010

FLASHky co mám aktuálně doma a všechny TV našla a umožnila zobrazit obsah, který zná (fotky, videa): 8GB Patriot XT, 16GB Corsair VoyagerGT, 16GB Kingston DataTraveler. Všechny mají filesystem FAT32.
HDD mám nějaký 2,5" 160GB Hitachi v nějaké levné SATA/USB krabičce, filesystem NTFS, na něm nějaké animáky pro děti (nejčastěji .mkv) a TV v pohodě najde a přehraje.
Na TV jsem při testech aktuálně zkoušel připojit do toho USB 3.0 (modrého) konektoru - HDD USB kabel mám se dvěma konektory pro dostatečné napájení. Ale standardně USB konektor neřeším - chodí to stejně ve všech.
Po připojení USB zařízení TV zobrazí jen hlášku že bylo připojeno/nalezeno USB zařízení - žádné formátování přímo nenabízí.
Firmware v TV mám nějaký poslední co si TV sama našla.

tecka

Teryk

jenže ač chceš pomoci,riskuješ blacklist,pravidlo 5,bohužel,tak to tady máme,snad to admin neuvidí,nebo nebude chtít vidět R^ :laughing: R^

pierrepetr

Pre Teryk:

Podla radi pani na zákazníckej podpore Panasonic stlačiť tlačidlo Menu na dialkovom a súčasne na TV, mala by sa zobraziť nejaká tabuľka kde by malo byť na zeleno odfajknuté všetko čo na TV funguje a ak tam bude niečo načerveno označené tak s tým je problém. Píšem to len takto jednoducho lebo som v skutočnosti nevidel ako to vyzerá. P.S. Keď som sa dovolal do Panasonicu, tak sa ma na začiatku automat opýtal, či súhlasím s prieskumom po ukončení hovoru. Odmietol som to tak sa ma ten automat o ktorom si písal už nedočkal. Prípadne ešte skúsim továrenské nastavenia televízora. Síce všetko vymažem ale to nie je až taký problém spustiť automatické ladenie a potom zoradiť programy do profilu.

Pre tecka :

Až to do zajtra nevyriešim, tak volám toho pána Jirouška. Mimochodom je to pán s Panasonic-u alebo tvoj osvedčený
servisák? Firmware mám v TV tiež posledný.

stevko

Pre teryk a pierrepetr. O.K. nechcem aby ste mali problémy kvôli mojej plazme tak sorry a už žiadne mená. Uvidím zajtra a potom napíšem jak som pochodil s väčšou kapacitou flešky a s podporou Panasonic. Ešte raz veľké díky za všetky rady ktoré ste mi zatiaľ dali.

stevko

stevko

problém má ten co uvede kontakt,já to nejsem R^ :laughing: R^

pierrepetr

"Setting" programů se dá standardně exportovat/uložit na USB - v tvém případě to zkus poslat na SD kartu v TV před "factory default".

tecka

Pre tecka :

Prosím Ťa ako dostanem ten setting programov na tú kartu prípadne na USB ak to rozchodím. Skúšal som v menu TV nájsť niečo ako záloha alebo export nastavení ale nič som tam nenašiel.Do budúcnosti sa to môže zísť. Mimochodom v minulosti som robil satelity a tiež som si robil zálohy setting aj software ale to ešte cez sériový port aj keď v praxi to je jedno či cez USB alebo RS232.

stevko

setting

MENU - Nastavení - Další nastavení - Vyměnit seznam kanálů
Soubor lze editovat např pomocí "java -jar pceditor_V2003.jar.jar" (https://www.sat4all.com/forums/topic/323897-panasonic-viera-channel-list-editor-voor-svlbin/)

tecka

Pre tecka :
Menu - Nastavenia - Ďalšie nastavenia -
USB nabíjanie v pohotovostnom režime Zapnutý-Vypnutý
Pohotovostný režim Zapnutý - Vypnutý

Inú možnosť v mojom modeli nemám.

stevko

mám TX-P50GT60E
menu: http://s14.postimg.org/ar3jhzayp/IMG_0703.jpg
verze: http://s11.postimg.org/d400qld4j/IMG_0704.jpg

tecka

Teď se dívám, že v té nápovědě dole je "...seznam kanálů DVB-S..." Používáš tu TV pro satelitní příjem?

tecka
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra