Quantcast

Orange TV má FastScan. Pro některé Skylink Ready boxy?

| redakce | tisk

Od středy 15.8.2018 funguje na slovenském trhu nová satelitní platforma Orange TV cez satelit telekomunikačního operátora Orange. Nová DTH služba využívá kapacity na družici Eutelsat 16A (16°E).

Programy Orange TV cez satelit jsou zakódovány systémem podmíněného přístupu Irdeto (CAID 0609). Tento systém používají i další operátoři na trhu - Skylink a freeSAT.

Pro příjem satelitní nabídky Orange TV může zákazník využít set top box vybavený kryptovacím systémem Irdeto nebo televizor, případně set top box s CI/CI+ slotem, do kterého je možné vložit externí modul Irdeto SMIT.

Programy Orange TV si mohou zákazníci naladit ručně zadáním parametrů jednotlivých multiplexů nebo pravděpodobně bude pro některé přijímače k dispozici funkce FastScan, kterou mají zejména Skylink Ready set top boxy ale i některé linuxové přijímače. FastScan nyní Orange testuje.

Pro rychlé naladění programů Orange TV ze satelitu bude po úspěšné implementaci FastScanu postačovat přepnout na některý z programů tzv. hlavního transpondéru Orange, tj. na kmitočet 11,366 GHz (například na HBO2 HD) a povolit funkci FastScan a vybrat Skylink Slovak republic.

Z technického pohledu Orange TV využívá stejný PID 31 jako Skylink pro slovenskou nabídku. Na daném PIDu se vysílají FST a FTN testovací tabulky pro rychlou instalaci programů Orange TV.

V současné době je FastScan na platformě Orange TV cez satelit v testovacím režimu. Funkce ještě není zcela funkční a použitelná pro vyhledávání všech stanic z nabídky operátora.

hlavní transpondér pro Orange TV s podporou FastScan:

• Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,366 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články