Quantcast

Mistrovství světa v minifotbale na Arena Sport

| redakce | tisk

Sportovní stanice Arena Sport odvysílá historicky první mistrovství světa v minifotbale (Socca World CUP 2018). Národní výběry z Evropy, Afriky, Asie a Ameriky se utkají v boji o titul mistra světa v portugalském Lisabonu.

Na šampionátu, který se uskuteční od 24. do 29. září 2018, bude až 32 reprezentací, mezi kterými nebude chybět Slovensko. Česká republika se šampionátu neúčastní.

Arena Sport vyčlenila pro mistrovství rozsáhlý prostor. První mistrovství světa v minifotbale organizuje Mezinárodní minifotbalová federace (International Socca Federation), která vznikla v roce 2017. Slovensko je jedním ze zakládajících členů federace, do které v současnosti patří přibližně 40 zemí. Dalších 60 zemí jedná o vstupu.

Rozdělení týmů do jednotlivých skupin na MS v minifotbalu 2018
▲ Rozdělení týmů do jednotlivých skupin na MS v minifotbalu 2018

Hrací model MS v minifotbale je podobný jako při fotbalovém MS. Účastníci jsou rozděleni do osmi základních skupin, ze kterých se nejlepší střetnou v osmifinále, čtvrtfinále, semifinále o 3. místo a potom ve finále.

Slovensko se představí ve skupině E s nelehkými soupeři: s Anglií (24.9. ve 20:00 hodin), s USA (26.9.) a s Kazachstánem (27.9.).

Minifotbal (ang. Socca) je odnož fotbalu, který se hraje na malém prostoru a s volnějšími pravidly. Právě díky svému universálnímu charakteru a lehké dostupnosti se minifotbal stal jedním z nejrozšířenějších sportů na světě.





Reklama




Vybrané články