Quantcast

Abonenti Digi TV mohou přijímat další program - TV5 Monde Europe

| Martin Vyleťal | tisk

Diváci satelitní platformy Digi TV si mohou na satelitních set top boxech naladit další program. Dnes byla do paketu Telenor Slovakia zařazena francouzská mezinárodní televize TV5 Monde Europe.

Kanál TV5 Monde Europe se vysílá na satelitu Thor 3 (0,8°W) v rámci paketu Telenor Slovakia spolu se slovenskými nekódovanými programy Nautik TV, Moooby TV, TV Patriot, rádiem Kiss a čínskou CCTV-9. V paketu je dále finská televize Toto TV, která je kódovaná systémem Conax.

Thor 3 sousedí se satelitem Intelsat 10-02 (1°W), který šíří programy multiregionální platformy Digi TV. Ta působí i v České republice a na Slovensku.

Platforma Telenor Slovakia začíná opět ožívat. Po dřívějším ukončení šíření programů TA3 a TV JOJ v této platformě se opět situace mění k lepšímu. V poslední době zde odstartovala TV Patriot a Radio Kiss z Košic. V dohledné době by se zde měla objevit i banskobystrická regionální televize AzTV.

technické parametry příjmu:

satelit: Thor 3 (0,8°W)
kmitočet: 12,399 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 7/8

SID: 2923
video PID: 521
audio PID: 684
kódování: žádné
video bit rate: 3,178 Mbit/s při rozlišení 720x576
audio bit rate: 192 kbit/s

Kanál TV5 Monde Europe se vysílá i přes další satelity, včetně Astra (19,2°E) a program mohou naladit na svých přístrojích i abonenti UPC Direct. Vzhledem k tomu, že signál stanice není kódován, postačí pro příjem i takřka libovolný satelitní přijímač.





Reklama




Vybrané články