Quantcast

Alternativy k Xtra Music (II)

| Tisk

aneb hudební audio-programy volně?

 Fanoušci kvalitního příjmu hudebních pořadů už opustili komerční rádia na VKV (pozemní rozhlasové vysílání) a přešli k příjmurádií ze satelitu. Nejenom z důvodu většího výběru programů aletaké kůli kvalitnější reprodukci.V satelitních rádií je velký výběr ale ne každý je ochoten poslouchati moderátorské vstupy. Proto mnozí začnou vyhledávat programys minimem mluveného slova. Následující řádky by Vám, čtenářům Paraboly, měly výběr programů zjednodušit.

 V analogovém vysílání můžeme poslouchat hudební programy Point of Sale,což je vysílání pro některé německé obchodní domy na satelitu Astra19,2E na kmit. 11641/H, TV program n-tv na podnosných 7.38/7.56/7.74/7.92MHz. Ve všech případech jde pouze o monofonní hudební programy prokládanéreklamními předěly.

 Větší výběr je v digitálu. Namíříme-li parabolu na pozici 28,2E,kde se nacházejí další satelity Astra, zachytíme na kmit. 12187/H(SR 27500, FEC 2/3) tři programy bez mluveného slova. Jedná se oprogramy MusicChoice - Synergy (ID: 1946), Smooth Classics (ID: 1947)a Hits Extra (ID: 1948). Neocenitelnou předností těchto stanic je vysíláníEPG, ve kterých se vysílají mj. informace o interpretovi a vysílanéskladbě. Někteří fanoušci mohou být zklamáni. Vysílané text. informaceprovozovatel (záměrně ?) vysílá s jiným časem, tj. ne se skutečným aproto na některých přijímačích se v EPG nic nezobrazí.

 Na stejné pozici 28,5E je také satelit Eutelsat 2F4 na kterém mj. vysílái český paket Czech Link s audio programy In Store 1/2 - vysílánípro obchodní domy. Tyto stanice jsou vysílány mono a s velmi nekvalitním zvukem(je pravděpodobně použit nízký datový tok) - není to tedynejvhodnější program pro opravdové molovníky kvalitní hudby. Opravdu se v tomtopřípadě jedná pouze o ozvučení některých českých obchodních domů...

 Na satelitu Astra 1 (19,2E) je také nabídka bohatá. V paketu Canal Satelitede Espana na kmit. 11895/V (SR 27500, FEC 3/4) hraje RADIO PROPIAS.Vysílá populární hudbu bez přerušení. Na kmit. 12246/V (SR 27500, FEC 3/4)je vysílán TV program MOSAICO u kterého je vysílán hudební program"Pop y Rock" (druhá zvuková stopa) - v programu se vysílají španělské i zahraniční hitypřevážně z posledních let. Na kmitočtu 12051/V (SR 27500, FEC 3/4) jevolně vysíláno promo Xtra Music - zahrají 1-3 skladby, poté je představenapay-rádio nabídka Xtra Music a opět se pak zase hraje.

 Dalším zajímavým s hudebním programem je německé Rádio Magicstar.Naladíme jej v paketu Eutelsat SkyPlex na satelitu Hot Bird 12538/H(SR 27500, FEC 3/4). Rádio Magicstar hraje pop 80. a 90.let ahudební program je přerušován pouze znělkoou stanice. Na podobném principu vysílái švýcarské rádio SWIZZ POP na kmit. 12399/V. Na stejném kmitočtu jei SWIZZ CLASSICS s tzv. vážnou hudbou.



 ZÁVĚR
Představili jsme Vám několik vybraných hudebních stanic s minimemmluveného slova. Mezi těmito programy vynikají stanice MusicChoice naAstře 28,2E na kterých se hraje bez přerušení a v některých případechje k dispozici i EPG. Možná Vám tyto stanice poslouží jako malá inspiraceco na satelitu hledat.

 Přejeme Vám hezký poslech.

parabola.cz





Reklama




Vybrané články