Quantcast

Firma Pace představila set top boxy pro HDTV

| Tisk

<a href=HDTV">David Gillies, technický ředitel a Heinrich Haase, šéf prodeje pro střední Evropu, informovali o současných a připravovaných set top boxech firmy Pace pro mezinárodní a německý trh.

Pan Heinrich Haase referoval o úspěšných obchodech v posledních dvanácti měsících. Pace bude svoje receivery jako doposud dodávat na zakázku - kabelový set top box DX220KKD exklusivně dodá provozovateli německé kabelové televize Kabel Deutschland a dodávku satelitního modelu DS210 obdrží provozovatel placené televize Premiere. Oba modely set top boxů obdrží přímo operátoři Kabel Deutschland a Premiere ale také se objeví u prodejců se satelitní a anténní technikou.

David Gillies informoval o dalších nových produktech a trendech na trhu s HDTV. Pace vyvinul svůj HDTV receiver DS840 pro příjem satelitních signálů ve standardu MPEG-2. K přijímači si zákazník bude moci v obchodech pořídit i vhodný projektor. David Gilles sdělil, že další HDTV kanály se budou vysílat pravděpodobně ve standardu MPEG-4. Verze přijímače pro MPEG-2 má sloužit jen pro demonstrační účely a ne pro konečný prodej, neboť update přijímače na nový standard nebude možný. Plánované receivery pro MPEG-4 - Pace TDX 8000 se na trhu objeví na podzim 2005 a budou schopné přijímat programy v MPEG-2.



Budoucí HDTV set top boxy odpovídají standardu MPEG-4 s kompresí AVC/H264. Pro operátory kabelových sítí a satelitních platforem nabídne podstatně lepší využití přenosové kapacity. Pace vyvinul také HDTV PVR set top box s hard diskem o kapacitě 160 GB na který bude možné zaznamenat až 40 hodin vysílání z HDTV kanálů.

Dle DF

redakce





Reklama




Vybrané články